Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Παιδεία 8,5 εκατ. από τις μίζες που επιστράφηκαν

Στην Παιδεία 8,5 εκατ. από τις μίζες που...

Συνάντηση του υπ. Παιδείας με εκπροσώπους ΑΕΙ-ΤΕΙ για τα οικονομικά

Στην Παιδεία θα δοθεί το μεγαλύτερο μέρος των 33,8 εκατ. ευρώ που συγκέντρωσε η κυβέρνηση από μίζες και άλλες εγκληματικές ενέργειες κατά του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία και επιστράφηκαν έπειτα από έρευνες των δικαστικών αρχών.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, ύστερα από διαβήματα του νέου υπουργού κ. Α. Λοβέρδου, υπολογίζεται ότι περίπου 8,5 εκατ. ευρώ θα επιστρέψουν στα ταμεία του υπουργείου Παιδείας, τα οποία και θα δοθούν για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών της εκπαίδευσης.

Μια από αυτές είναι οι μειωμένοι προϋπολογισμοί των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ για τους οποίους συζήτησε σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Παιδείας με τους εκπροσώπους των ανωτάτων Ιδρυμάτων, σε συνάντηση που έγινε στο κτίριο του Αμαρουσίου.

Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων έθεσαν θέμα λειτουργίας των Ιδρυμάτων τους, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπαν από τς συνεχείς πολιτικές υποχρηματοδότησης των τελευταίων ετών πολλά Ιδρύματα έχουν φτάσει να λαμβάνουν 70% λιγότερα κονδύλια από ό,τι προ πενταετίας.

Οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων δήλωσαν ότι τα ανώτατα Ιδρύματα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν καν την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Για το θέμα αυτό ο κ. Λοβέρδος είπε δήλωσε ότι επί του παρόντος βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπουργείο Οικονομικών για να φύγουν οι ειδικοί λογαριασμοί έρευνας των ΑΕΙ (ΕΛΚΕ) από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών στην οποία έγινε πρόσφατα προσπάθεια να ενταχθούν, ώστε να απελευθερωθεί σε ένα βαθμό η διαχείριση των οικονομικών τους.

Ακόμη όπως ανακοινώθηκε θα προωθηθούν ρυθμίσεις για την απελευθέρωση και της θεσμικής λειτουργίας των ΑΕΙ με πρώτο βήμα να τους δοθεί η δυνατότητα να εγκρίνουν τη λειτουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων χωρίς την απαραίτητη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Παιδείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις