Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κατάλληλα τα νερά για τα μπάνια του λαού σύμφωνα με πρόσφατη μικροβιολογική ανάλυση

Πάτρα: Κατάλληλα τα νερά για τα μπάνια τ...

Μικροβιολογική ανάλυση θαλασσινών νερών Δήμου Πατρέων 11/06/2014

Tα αποτελέσματα 4 μετρήσεων που διενεργήθηκαν σε 6 δημοφιλείς παραλίες της Πάτρας είναι ενθαρρυντικά και προτρέπουν και τους πιο δύσπιστους να κάνουν άφοβα το μπάνιο τους.


Η ποιότητα των κολυμβητικών νερών με βάση τα διεθνή πρότυπα κρίθηκε ικανοποιητική και κάτω από τα όρια που χαρακτηρίζουν ακατάλληλη μια παραλία και τα νερά της.Θα πρέπει βέβαια να λάβουμε υπόψη μας πως τα ποσοστά αυτά αφορούν στη δειγματοληψία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και μπορούν να μεταβληθούν από μια σειρά παράγοντες.

Οι δειγματοληψίες έγιναν από τα επιστημονικά στελέχη του Μοριακού Κέντρου IWaterFood (Μονάδα Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας του εργαστηρίου Υγιεινής, του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών) στις εξής θαλάσσιες περιοχές: Παραλία Αγυιάς, Προαστίου, Καστελλόκαμπου, Ρίου, Ακταίου, Αγ. Βασιλείου.

 

Παρακάτω δείτε τα αποτελέσματα της πρόσφατης μικροβιολογικής ανάλυσης σε δημοφιλείς θαλάσσιες περιοχές της Πάτρας.

Σύμφωνα με την ΟΔΗΓΙΑ2006/7/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗς 15ης Φεβρουαρίου 2006 σχετικά με τη διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης και την κατάργηση της οδηγίας 76/160/ΕΟΚ καθορίζεται η ποιότητα των παράκτιων και μεταβατικών υδάτων ως εξής:

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ

Εξαιρετική

Ποιότητα

Καλή

Ποιότητα

Επαρκής

Ποιότητα

Εντερόκοκκοι

(enterococci)

(cfu/100ml)

 

 

100

 

200

 

185

Κολοβακτηρίδια

(coliforms-E.coli)

(cfu/100ml)

 

250

 

500

 

500

 

Το εργαστήριο μας, πραγματοποίησε δειγματοληψίες στις ακόλουθες θάλασσες του δήμου Πατρέων : Παραλία Αγυίας, Προαστίου, Καστελόκαμπου, Ρίου, Ακταίου,  Αγ. Βασιλείου

 

Σημείο Δειγματοληψίας

Αποτελέσματα

Coliform

E.coli

Enterococci

Παραλία Αγυιάς

20

0

6

Παραλία Προαστίου

65

6

14

Παραλία Καστελόκαμπου

10

<4

6

Παραλία Ρίου

64

6

5

Παραλία Ακταίου

6

0

<4

Παραλία Αγ. Βασιλείου

18

<4

5

Oι μετρήσεις από τις δειγματοληψίες του Μοριακού Κέντρου είναι επίσης αναρτημένες στην ιστοσελίδα του (www.iwaterfood.gr) για την ενημέρωση των πολιτών και έχουν διαβιβαστεί στη διεύθυνση υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η οποία είναι και η αρμόδια για το θέμα. 

Το Κέντρο κάνει ανα τακτά διαστήματα μετρήσεις και αναμένεται να κάνει και νέο γύρο δειγματοληψιών στο επόμενο διάστημα. Οι λόγοι είναι επιστημονικοί και κοινωνικοί ενώ λαμβάνονται υποψη και άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρρεάσουν στην ποιότητα των νερών της περιοχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις