Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πληρώνονται οι εφημερίες των ειδικευόμενων στο νοσοκομείο Πύργου

Πληρώνονται οι εφημερίες των ειδικευόμεν...

Άμεση επισκευή του αξονικού τομογράφου

Άμεσα θα πληρωθούν οι εφημερίες των ειδικευόμενων ιατρών του νοσοκομείου Πύργου ενώ γίνονται και ενέργειες από την διοίκηση για να βρεθεί πίστωση προκειμένου να πληρωθούν και των ειδικευμένων. Αυτό τόνισε η διοικητής του νοσοκομείου Πύργου κ Ελένη Σιουρούνη σε δηλώσεις της, όπου αναφέρθηκε και στο θέμα του αξονικού τομογράφου που πρόκειται να επισκευαστεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

«Κάναμε αγώνα δρόμου από το πρωί της Παρασκευής έως και σήμερα, για το θέμα των εφημεριών. Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Πολύζο και έλαβα τη διαβεβαίωση ότι θα δοθούν συμπληρωματικές πιστώσεις για τις εφημερίες Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου.

Μετά από αυτό ενημέρωσα τα αρμόδια όργανα, όπως το Επιστημονικό Συμβούλιο και την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, τους προέδρους κ.κ. Σπίνο και Κιντή και από κοινού αποφασίσαμε ότι θα προχωρήσει άμεσα η πληρωμή των ειδικευομένων και αμέσως μετά με την συμπληρωματική πίστωση θα πληρωθούν οι εφημερίες και για τους ειδικευμένους.

Μάλιστα κάλεσα σήμερα το πρωί εκπροσώπους των ειδικευομένων και των αγροτικών ιατρών, όπου παρουσία τους επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πιθανότατα έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν πληρωθεί οι εφημερίες. Μετά από αυτό δόθηκε εντολή για άρση της επίσχεσης εργασίας.

Η κατάσταση σε ότι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων των εφημεριών για το δεύτερο τρίμηνο του έτους βελτιώθηκε αρκετά με τις συμπληρωματικές πιστώσεις. Από εδώ και πέρα με το νέο νομοσχέδιο αλλάζει ο τρόπος καταβολής των εφημεριών και δεν ξέρουμε τι θα γίνει», τόνισε χαρακτηριστικά η κ Σιουρούνη.

Όπως επεσήμανε η κ Σιουρούνη δόθηκε η έγκριση από την επιτροπή προμηθειών του υπουργείου και προχωρά άμεσα η επισκευή με την αντικατάσταση της λυχνίας του αξονικού τομογράφου που αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις