Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο θεσμός του "αστυνομικού της γειτονιάς" στο Αγρίνιο

Ο θεσμός του "αστυνομικού της γειτο...

Με πεζές αλλά και εποχούμενες περιπολίες

Εδώ και λίγο καιρό λειτουργεί πιλοτικά ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς και στη πόλη μας. Σαν θεσμός έχει ως προτεραιότητα την πρόληψη της μικροεγκληματικότητας στις γειτονιές. Όπως έχει ανακοινωθεί, "στόχος του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» είναι να βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους κατοίκους και φορείς μιας περιοχής για τη πρόληψη κυρίως της μικροεγκληματικότητας."

Για αυτό το λόγο μοιράζουν την κάρτα με το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του υπηρεσιακού κινητού του τηλεφώνου.
Οι αστυνομικοί της γειτονίας εκτελούν πεζές αλλά και εποχούμενες περιπολίες. Όπως πληροφορούμαστε στο Αγρίνιο καλύπτουν τις περισσότερες γειτονιές ( Ενδεικτικά από τον Άγιο Γρηγόριο έως την Πλατεία και την Μπαιμπα και Άγιο Δημήτριο) ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν παρέμβει με επιτυχία σε ¨παραβατικές" περιπτώσεις.

Δυστυχώς πολλά είναι τα περιστατικά που συμβαίνουν όπως στο Στάδιο, όπου έχουν καταγγελθεί πολλές φορές μικροκλοπές, ενώ έχουν καταγγελθεί ακόμα και σε ώρες αιχμής διαρρήξεις σε σπίτια αλλά και περιστατικά κλοπών, όπου ηλικιωμένοι είδαν δυστυχώς ακόμα και στη πόλη μας τη σύνταξη τους να κάνει φτερά μέσα από το πορτοφόλι τους.

Πέραν αυτού έχει αναφερθεί ότι αστυνομικοί της γειτονιάς έχουν βοηθήσει και ηλικιωμένους σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας.Στο πρόγραμμα "αστυνομικός της γειτονιάς" είναι μονοψήφιος ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο Αγρίνιο. Αυτό σημαίνει ότι είναι πρακτικά αδύνατον να καλύπτουν όλες τις περιοχές και όλες τις ώρες και για να γίνει αυτό ίσως χρειαστούν περισσότεροι.

Πράγματι, για τα δεδομένα του Αγρινίου και της περιοχής μας η αστυνομία πρέπει να έχει ως στόχο να αποτρέψει μορφές εγκληματικότητας που δυστυχώς εισάγονται από άλλες μεγαλύτερες πόλεις. ( Όπως αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω).
Ένας λόγος που πολλοί επέλεξαν να ζουν στο Αγρίνιο είναι η ποιότητα ζωής σε κάποια πράγματα. Και σίγουρα ποιότητα ζωής είναι να μην βρίσκει κανείς το σπίτι του "ανοιγμένο" ή να μην κάνει "φτερά" το πορτοφόλι σου όπως γίνεται αλλού σε πολυσύχναστους χώρους.
Εν κατακλείδει, ο ρόλος της αστυνομίας ως προς τους πολίτες πρέπει να είναι αυτός που ειπώθηκε παραπάνω. Εκεί να αρχίζει και εκεί να τελειώνει. Αυτές άλλωστε είναι και οι απαιτήσεις μιας επαρχιακής πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις