Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με πορείες οι εργαζόμενοι είπαν "όχι" στα μέτρα της κυβέρνησης

Με πορείες οι εργαζόμενοι είπαν "όχ...

Συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις

Χιλιάδες εργαζόμενοι έδωσαν συμμετειχαν στις πορειες που διοργάνωσαν χθες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Από την κοινή απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την πέμπτη από τις αρχές του έτους, προκλήθηκαν προβλήματα στις συγκοινωνίες και στις πτήσεις εσωτερικού, ενώ κλειστές παρέμειναν οι δημόσιες υπηρεσίες. Στην απεργία έλαβαν μέρος και οι δημοσιογράφοι, ενώ τα νοσοκομεία λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας.

ΓΣΕΕ: Η κοινωνία στα όριά της

«Οι εργαζόμενοι απεργούν και διεκδικούν να υιοθετηθούν τα δίκαια αιτήματά τους. Στα άδικα οικονομικά και αντικοινωνικά μέτρα έρχονται να προστεθούν μέτρα στην κοινωνική ασφάλιση που καταγκρεμνίζουν τον κόσμο της Εργασίας. Η κυβέρνηση κρατιέται με μία λεπτή κλωστή από την κοινωνία. Δεν πάει άλλο!», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε:

«Διεκδικούμε μέτρα συμβατά με τις προτάσεις των συνδικάτων και τις απαιτήσεις των εργαζομένων. Η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να πάρει πίσω τις ρυθμίσεις. Έχουν παραδοθεί τα πάντα στην Τρόϊκα και στους βιομηχάνους. Οι συλλογικές συμβάσεις βρίσκονται στο κρεβάτι του Προκρούστη. Η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της!».

ΑΔΕΔΥ: Σφαγιασμός των δικαιωμάτων των εργαζομένων

«Βρισκόμαστε σήμερα (σ.σ. χθες) και πάλι στους δρόμους. Απεργούμε. Αντιστεκόμαστε στον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας. Η κυβέρνηση στο όνομα της κρίσης σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο σφαγείο για τους εργαζόμενους και την κοινωνία… Η κυβέρνηση πριν από λίγες μέρες είχε παρουσιάσει ένα προσχέδιο για το ασφαλιστικό που οδηγούσε σε διάλυση την κοινωνική ασφάλιση αλλά με λιγότερο βάρβαρα μέτρα.

Σήμερα μετά τους λεονταρισμούς και τα επικοινωνιακά τρικ παρουσίασε ένα νομοσχέδιο χειρότερο και από το μνημόνιο. Καταργεί το σύστημα κοινωνική ασφάλισης. Το σημερινό σύστημα που παρά τα προβλήματα και τις ανεπάρκειες ήταν και είναι ένα δίχτυ ασφαλείας για τους συνταξιούχους. Μετατρέπει το σύστημα ασφάλισης από κοινωνικό και αλληλεγγύης σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό. Βασικός της στόχος να περιορίσει τις δαπάνες για τις συντάξεις τα επόμενα 50 χρόνια στα σημερινά, ουσιαστικά, επίπεδα. Να καταργήσει τη δημόσια ασφάλιση και να ανοίξει τον δρόμο στην Ιδιωτική», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος.

Πάντως ούτε και από τις χθεσινές πορείες έλειψαν τα επισόδια στην Αθήνα, τα οποία ευτυχώς δεν έλαβαν μεγάλη έκταση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις