Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φοιτήτρια πρέπει να τρώει 60 γεύματα την ημέρα για να κρατηθεί στη ζωή

Φοιτήτρια πρέπει να τρώει 60 γεύματα την...

Σπάνια αρρώστια

Μία μαθήτρια που ζυγίζει 25 κιλά πρέπει να τρώει μέχρι και 60 γεύματα την ημέρα για να παραμείνει ζωντανή. Η Λίζι Βασκέζ πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο το οποίο δεν μπορεί να διαγνωστεί και την εμποδίζει να παίρνει κιλά. Πρέπει να τρώει κάθε 15 λεπτά και να καταναλώνει μέχρι και 8 χιλιάδες θερμίδες κάθε μέρα.

Παρά την τεράστια κατανάλωση τροφίμων, η φοιτήτρια από το Όστιν του Τέξας, δεν έχει υπερβεί τα 25 κιλά. Η 21χρονη Λίζι, που φοράει μέγεθος τριπλό μηδέν σε ρούχα, τρώει μικρά γεύματα καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας. Τα αγαπημένα της είναι πατατάκια, γλυκά, σοκολάτα, πίτσα, κοτόπουλο, κέικ, ντόνατς, παγωτά και ζυμαρικά.
Είπε: «Αυτό που προκαλεί το σύνδρομο είναι ότι δεν είμαι σε θέση να παίρνω βάρος.
Έχω 0% λίπος σώματος. Τρώω ό,τι θέλω όλη την ημέρα μη μπορώντας να κρατήσω τα κιλά. Αναστατώνομαι όταν με αποκαλούν ανορεξικιά.»

Η Λίζι γεννήθηκε πρόωρα και είναι τυφλή στο ένα μάτι. Οι γιατροί πιστεύουν σήμερα ότι μπορεί να έχει μια μορφή αρρώστιας που ονομάζεται Neonatal Progeroid Syndrome, η οποία προκαλεί ταχεία γήρανση, απώλεια λίπους και εκφύλιση του ιστού. Μέχρι στιγμής τρεις άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από NPS και συνήθως έχουν τριγωνικό πρόσωπο και μυτερή μύτη.

Παρά την κατάσταση της, η Λίζι είναι αρκετά αισιόδοξη για το μέλλον και έγραψε ένα βιβλίο για την ζωή της το οποίο θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο. 
Για να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Λίζι και να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε το παρακάτω link http://www.aboutlizzie.com

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις