SPORTS

/

Με το κεφάλι ψηλά αποχαιρέτισε το Ευρωμπάσκετ η Εθνική μας

Κοινοποίηση
Tweet

Έχασε από τη Λιθουνία, αλλά κέρδισε το εισιτήριο για Λονδίνο

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να χαλάσει το τελευταίο πάρτι των Λιθουανών, έχασε με 73-69, αλλά ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις και κατακτώντας το στόχο που ήταν να πα΄ρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Η έκτη θέση είναι μεγάλη επιτυχία, δεδομένης της ευρείας ανανέωσης που έγινε στην ομάδα.

Το σημερινό παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς και οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για το προολυμπιακό τουρνουά, όμως, αμφότερες «διψούσαν» για τη νίκη.

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου με... φόρα απ' το παιχνίδι κόντρα στη Σερβία, μπήκαν δυνατά στο ματς, ήταν και πάλι πολύ καλοί στην άμυνα, ενώ έβρισκαν λύσεις στην επίθεση, παρά το ότι έλειπε ο Ζήσης και ο Μπουρούσης ήταν εμφανώς κουρασμένος.

Με... οδηγούς τους Καλάθη, Κουφό και Φώτση, όμως, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκλεισε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενο με πέντε πόντους (37-32).

Ένα απ' τα.... γνωστά μπλακ-άουτ στην επίθεση, όμως, στο τρίτο 10λεπτο, επέτρεψε στους Λιθουανούς να πάρουν κεφάλι στο σκορ και παρά το ότι το παλέψαμε μέχρι τέλους, δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη.

Όπως και να 'χει, το Ευρωμπάσκετ ολοκληρώθηκε με μια πολύ καλή εμφάνιση για την Εθνική μας ομάδα, που αφήνει υποσχέσεις για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 32-37, 56-48, 73-69.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Καουκένας 10, Καλνιέτις 11, Ντελινινκάιτις, Πότσιους 13, Γιανκούνας 10, Σονγκάιλα 12, Γιασάιτις 7, Βαλαντσιούνας, Γιασικεβίτσιους, Γιαφτόκας 10.

ΕΛΛΑΔΑ: Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 4, Βασιλειάδης 13, Καλάθης 16, Φώτσης 13, Παπανικολάου 9, Μπράμος, Κουφός 14, Σλούκας.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports