ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: Εκδήλωση μνήμης για τον βομβαρδισμό στα χωριά Λαπάτα – Τρεχλό – Μάνεσι

Κοινοποίηση
Tweet

Τιμητικές εκδηλώσεις την Κυριακή 27 Ιουλίου 2025

Ο Δήμος Καλαβρύτων και η Δημοτική Κοινότητα Τρεχλού προσκαλούν τους πολίτες να παραστούν στις εκδηλώσεις μνήμης που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 27 Ιουλίου 2025, για να τιμηθούν τα θύματα του βομβαρδισμού των χωριών Λαπάτα, Τρεχλό και Μάνεσι από τα γερμανικά στούκας, τον Ιούλιο του 1943.

Οι εκδηλώσεις αποτελούν ελάχιστο φόρο τιμής στους αδικοχαμένους κατοίκους που πλήρωσαν βαρύ τίμημα στη διάρκεια της κατοχής, όταν τα γερμανικά αεροπλάνα έπληξαν τα χωριά της περιοχής προκαλώντας θάνατο και καταστροφή.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Τρεχλό Καλαβρύτων, με την παρουσία τοπικών αρχών, συγγενών των θυμάτων, εκπροσώπων συλλόγων και πολιτών.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις