Με ελάχιστα υλικά, θα δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό πιάτο με πολλά οφέλη για την υγεία, από τον σολομό και το σπανάκι
Ψάχνετε για ένα υγιεινό γεύμα με πλούσια γεύση που μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα;
Αυτή η συνταγή για σολομό με πατάτες και σπανάκι είναι η ιδανική επιλογή. Με ελάχιστα υλικά, θα δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό πιάτο με πολλά οφέλη για την υγεία, από τον σολομό και το σπανάκι.
Ο σολομός ψήνεται τέλεια μέχρι να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα και στη συνέχεια γλασάρεται με ένα γλυκό και αλμυρό μείγμα μελιού. Συνοδεύεται από τρυφερές ψητές πατάτες και αρωματικό σπανάκι με σκόρδο, τα οποία συνθέτουν ένα απλό, θρεπτικό και απολαυστικό γεύμα.
Υλικά για τη συνταγή
1 σακούλα (680 γρ.) baby πατάτες, κομμένες στη μέση
2 κουταλιές της σούπας συν 2 κουταλάκια του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες, χωρισμένες
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι, χωρισμένο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
4 φιλέτα σολομού (περίπου 140 γρ. το καθένα) με πέτσα
1 σακούλα (280 γρ.) φρέσκο σπανάκι
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Ανακατέψτε τις κομμένες στη μέση πατάτες, 1 κουταλιά της σούπας λάδι, 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ⅛ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σε ένα μεγάλο ταψί. Απλώστε τα σε ομοιόμορφη στρώση. Ψήστε, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν, για 20 με 25 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι, το υπόλοιπο ψιλοκομμένο σκόρδο και ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι αντίστοιχα.
- Ζεστάνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Πασπαλίστε το σολομό με ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε τον στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα πάνω.
- Μαγειρέψτε, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι ο σολομός να ψηθεί και να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, για 3 με 4 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και περιχύστε με το μείγμα μελιού, καλύπτοντας πλήρως τα φιλέτα.
- Προσθέστε το σπανάκι στο τηγάνι σε δόσεις. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθεί, για περίπου 2 λεπτά.
- Πασπαλίστε με το υπόλοιπο ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Σερβίρετε το σολομό με τις ψητές πατάτες και το σοταρισμένο σπανάκι.
ΠΗΓΗ enikos.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr