Σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη»
Τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγγειλε τη δημιουργία ομάδας ΟΠΚΕ στην περιοχή και τη σύσταση δύο ομάδων ΔΙ.ΑΣ. έως το τέλος του έτους.
Στόχος είναι η ενίσχυση της αστυνόμευσης και την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής, εστιάζοντας κυρίως στην αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών, με ιδιαίτερη αναφορά σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.
Η επίσκεψη του Υπουργού διήρκεσε περίπου μιάμισι ώρα και στη διάρκειά της ενημερώθηκε και αντάλλαξε απόψεις με στελέχη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. για ζητήματα που αφορούν στην περιοχή αλλά και το Νομό.
Ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Αλεξόπουλος καλωσορίζοντας τον κ. Χρυσοχοΐδη αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα από τη λειτουργία της ΟΠΚΕ μέσα σ’ έναν μήνα λειτουργίας, λέγοντας πως η σπουδαιότητα του ρόλου της καταδεικνύεται τόσο από τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία, βάσει των οποίων έχουν διπλασιαστεί οι συλλήψεις, όσο και από τα μηνύματα των δημοτών, οι οποίοι είδαν τις πλατείες και τις παιδικές χαρές να γεμίζουν ξανά από παιδιά.
«Η παρουσία και οι στοχευμένες επιχειρήσεις της ΟΠΚΕ έχουν ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Η ανταπόκριση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας ήταν άμεση και γι’ αυτό τον ευχαριστούμε. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση για έναν Δήμαρχο να βλέπει περιοχές που μέχρι πρότινος αποτελούσαν ‘γκέτο’ να παίρνουν ζωή και τα παιδιά μας να παίζουν ελεύθερα και ασφαλή. Η συνεργασία τόσο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και με την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ήταν και είναι καταλυτική για την επίτευξη του στόχου μας που δεν είναι άλλος από το να χτίσουμε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για όλους», δήλωσε ο κ. Αλεξόπουλος.
Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως «η ασφάλεια είναι από τα πιο σημαντικά δικαιώματα του ανθρώπου. Πού ακούστηκε να μην μπορούν να πάνε τα παιδιά μας να παίξουν στις παιδικές χαρές; Ποιοι είναι αυτοί που τους στερούσαν αυτό το δικαίωμα; Ποιοι είναι αυτοί που διαταράσσουν την ηρεμία των ανθρώπων; Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στο Νόμο και η πάταξη της εγκληματικότητας είναι αδιαπραγμάτευτη. Όποιος δεν σέβεται την ελευθερία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας. Και προς αυτή την κατεύθυνση δεν υπάρχει καμία ανοχή, γιατί η αυθαιρεσία δεν έχεις θέσει στη δημοκρατία».
Να σημειωθεί πως ο Υπουργός εκτός από την ίδρυση μόνιμης ομάδας ΟΠΚΕ Δυτικής Αχαΐας με 15 άτομα και δύο ομάδων ΔΙ.ΑΣ. αποτελούμενων από οκτώ άτομα, οι οποίες όπως είπε θα στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό μέσω μεταθέσεων, ανακοίνωσε και τη συνεργασία των τοπικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. με την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, κάτι που επιβεβαίωσε και η παρουσία, στη Δυτική Αχαΐα, του Υποδιοικητή της Διεύθυνσης, Σπύρου Τσαρδάκα.
Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Αλεξόπουλος επέδωσε στον Υπουργό τιμητική πλακέτα, λέγοντας «η δημοκρατία και η ελευθερία ριζώνουν όπου υπάρχει ασφάλεια».
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr