Τα στιγμιότυπα που ξεχωρίσαμε από την εκπομπή Aki’s Food Tour στην Πάτρα. Δείτε ΦΩΤΟ
Η ιστορική ταβέρνα του «Λαβύρινθου» στην Πάτρα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γαστρονομικά στέκια της πόλης, υποδέχτηκε πρόσφατα τον ονομαστό Ελληνα σεφ Άκη Πετρετζίκη και την ομάδα της εκπομπής του Aki’s Food Tour.
Στόχος της επίσκεψης ειδικά εκεί, ήταν να αναδείξει μέσα από το φακό την παράδοση, τις γεύσεις και την αυθεντικότητα που κρατούν ζωντανή τη μαγειρική ιστορία της περιοχής.
Μια ιστορία που ξεκινά το 1935
Ο «Λαβύρινθος» ξεκίνησε το 1935 ως κρασοπουλειό του Νικόλαου Αντύπα στην οδό Πουκεβίλ. Το όνομά του δεν είναι τυχαίο. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Νικόλαος το εμπνεύστηκε βλέποντας τους θαμώνες που, μετά από αρκετό κρασί, δυσκολεύονταν να βρουν την έξοδο! Η ταβέρνα αυτή έγινε σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, διατηρώντας αναλλοίωτη την ατμόσφαιρα ενός παραδοσιακού καπηλειού, ενώ εξελισσόταν με την πάροδο των δεκαετιών.
Η ψυχή της κουζίνας: Νικολίτσα Αντύπα
Η Νικολίτσα Αντύπα, η μαγείρισσα που κρατά τα ηνία της κουζίνας εδώ και δεκαετίες, μπήκε στον «Λαβύρινθο» στα 19 της, όταν ο πεθερός της αρρώστησε βαριά. Αυτοδίδακτη αλλά γεμάτη πάθος, έγινε η κεντρική φιγούρα που αναμόρφωσε τη γαστρονομική εμπειρία του μαγαζιού. Από τα ταπεινά όσπρια και τα παραδοσιακά πιάτα όπως ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, μέχρι σύγχρονες προσθήκες όπως το μοσχάρι με τεντούρα, η Νικολίτσα δεν σταματά να μαγεύει με τις δημιουργίες της.
Η στιγμή που ο Άκης συνάντησε τον «Λαβύρινθο»
Κατά την επίσκεψή του, ο Άκης Πετρετζίκης δοκίμασε πιάτα που αφηγούνται την ιστορία της αγαπημένης ταβέρνας. Η ομάδα της εκπομπής δεν παρέλειψε να καταγράψει την αυθεντική φιλοξενία της Νικολίτσας, αλλά και τα ιστορικά στοιχεία του χώρου. Ο Ακης μπήκε στην κουζίνα, βοήθησε στο μαγείρεμα και ενθουσιάστηκε από τη νοστιμιά του αποτελέσματος.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr