ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηράκλειο: Ένα “ορφανό” αποτύπωμα οδήγησε μετά από 17 χρόνια στη σύλληψη 39χρονου για τον φόνο του Κώστα Κουνάλη

Κοινοποίηση
Tweet

Η υπόθεση άνοιξε και πάλι μετά την σύλληψη, στις αρχές του 2024, του 39χρονου για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας

Έναν 39χρονο άνδρα συνέλαβαν σήμερα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου για την δολοφονία του κτηνοτρόφου Κώστα Κουνάλη, πριν από 17 χρόνια.

Ένα “ορφανό” δακτυλικό αποτύπωμα που είχε βρεθεί τότε στον τόπο του εγκλήματος οδήγησε χρόνια μετά στην ταυτοποίηση του ανθρώπου που φέρεται ως ο δράστης του φόνου.

Η υπόθεση άνοιξε και πάλι μετά την σύλληψη, στις αρχές του 2024, του 39χρονου για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Οι αστυνομικοί του πήραν δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία, στη συνέχεια ταίριαξαν με το ορφανό αποτύπωμα που είχε βρεθεί στην αγροικία, κοντά στη Μονή Αγκαράθου, όπου βρέθηκε νεκρός στις 13 Νοεμβρίου του 2007, ο Κώστας Κουνάλης, μετά από χτύπημα που είχε δεχθεί στο κεφάλι.

Για την εξέλιξη ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές και ακολούθησε η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του 39χρονου, ο οποίος συνελήφθη σήμερα Τρίτη, 28 Μαΐου. Αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθεί.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο ertnews, ο 39χρονος αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση του θανάτου του Κώστα Κουνάλη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη, σήμερα (28.05.2024) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκδόθηκε Ένταλμα σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Ηρακλείου για ανθρωποκτονία ημεδαπού που είχε διαπραχθεί την 13.11.2007 στο Καστέλλι Δήμου Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκε άγνωστο δακτυλικό  αποτύπωμα από τον τόπο του εγκλήματος. Η ταυτοποίησή του, πραγματοποιήθηκε κατόπιν δακτυλοσκόπησης του δράστη σε υπόθεσή στην οποία ήταν κατηγορούμενος για αδικήματα περί ενδοοικογενειακής βίας.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις