ΜΠΑΣΚΕΤ

/

«Λύγισε» το Περιστέρι bwin στην παράταση και μπαίνει φορτσάτος στα playoffs ο Προμηθέας

Κοινοποίηση
Tweet

Όσα έγιναν

«Λύγισε» το Περιστέρι bwin στην παράταση για την τελευταία αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League ο Προμηθέας!

Παρότι οι δύο ομάδες δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο, πάλεψαν για τη νίκη και πρόσφεραν καλό θέαμα στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», με τους Πατρινούς να καταφέρνουν τελικά να πανηγυρίσουν την οριακή νίκη με 94-92, ενώ ο Ετσενίκε είχε ισοφαρίσει με buzzer-beater σε 82-82, στέλνοντας το ματς στην παράταση!Έτσι, αμφότερες οι ομάδες ολοκλήρωσαν τη regular season με ρεκόρ 16-11 και με το Περιστέρι bwin να υπερτερεί στην ισοβαθμία, ενώ αμφότερες πλέον ετοιμάζονται για τις υποχρεώσεις τους στα playoffs (το Περιστέρι bwin θα κοντραριστεί με τον Κολοσσό και ο Προμηθέας με τον Άρη).

Κορυφαίοι για τους νικητές στην αναμέτρηση οι Χέιλ (23π) και Ετσενίκε (18π), ενώ για την ομάδα του Σπανούλη δεν ήταν αρκετές οι προσπάθειες των Ράγκλαντ (31π) και Λοβ (18π).

Το ματς

Ισορροπημένο το παιχνίδι στα πρώτα 3,5 αγωνιστικά του λεπτά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι και το 9-10, πριν οι Χρυσικόπουλος και Κόνιαρης σκοράρουν με διαδοχικά τρίποντα, δίνοντας στον Προμηθέα το προβάδισμα με 16-9. Έχοντας πάρει το μομέντουμ, στη συνέχεια οι Πατρινοί επέβαλλαν τον ρυθμό τους και έκλεισαν την πρώτη περίοδο έχοντας σκοράρει 35 πόντους (20-35), με άψογα ποσοστά ευστοχίας και 5/6 τρίποντα!

Ο Στέφενς έβαλε τον προμηθέα μπροστά με +17 (20-37) στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά το Περιστέρι bwin βρήκε αντίδραση και απάντησε με σερί 14-0, πλησιάζοντας σε «απόσταση βολής» (34-37), ενώ έφτασε και μέχρι την ισοφάριση (40-40), χάρη σε συνεχόμενα τρίποντα από Λοβ και Ντάνγκουμπιτς. Ωστόσο, ο Προμηθέας ήταν εκείνος που έκλεισε καλύτερα το πρώτο ημίχρονο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια όντας μπροστά με 51-43, χάρη σε τρίποντα των Ρέινολντς, Χέιλ και δίποντο του Στίφενς.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν ούτε πόντο στα πρώτα τρία λεπτά της τρίτης περιόδου, επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν με 43-54, ενώ οι δύο ομάδες «κρύωσαν» επιθετικά και τα καλάθια ερχόντουσαν με το... σταγονόμετρο. Ο Προμηθέας διατήρησε την υπέρ του διαφορά στις «παρυφές» των 10 πόντων, με τον Ρέινολντς να διαμορφώνει με λέι απ το 57-68, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του δεκαλέπτου.

Το Περιστέρι bwin μπήκε... φορτσάτο στην τέταρτη περίοδο, φτιάχνοντας σερί 12-2 και πλησιάζοντας στον πόντο (69-70), ο Χέιλ έδωσε ανάσα στον Προμηθέα διαμορφώνοντας το 69-72, όμως Ράγκλαντ και Τόμπσον έβαλαν τους γηπεδούχους μπροστά για πρώτη φορά μετά το 3-2 (73-72). Μπαίνοντας στην «τελική ευθεία» του ματς, Μήτρου-Λονγκ και Χάμιλτον ευστόχησαν σε διαδοχικά τρίποντα για το 76-78 και ο Ράγκλαντ ισοφάρισε 40'' πριν το φινάλε και έδωσε το προβάδισμα στο Περιστέρι bwin με μεγάλο του τρίποντο ενώ το ρολόι έδειχνε 21''. Ο Γουίλιαμς είχε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του αλλά αστόχησε σε μια κρίσιμη βολή, επιτρέποντας στον Ετσενίκε να ισοφαρίσει σε 82-82 με buzzer-beater, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση!

Εκεί, ο Ράγκλαντ συνέχισε να πρωταγωνιστεί για το Περιστέρι bwin, σκοράροντας συνεχόμενα καλάθια για το 86-82, όμως Ετσενίκε και Κάουαν έφεραν ξανά το παιχνίδι στα ίσα, ο Χέιλ έβαλε τον Προμηθέα μπροστά με 93-88 και ο Ράγκλαντ μείωσε με τρίποντο σε 91-93, πριν ο Κόνιαρης διαμορφώσει το τελικό 92-94 με εύστοχη βολή.

Πηγή:sporfm

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports