ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Ο Ολυμπιακός στους «4» της Ευρώπης και στο πόλο!!

Κοινοποίηση
Tweet

Νίκησε στα πέναλτι 19-18 την Μπαρτσελονέτα εκτός έδρας!

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία στη Βαρκελώνη. Πήρε το διπλό στην έδρα της Μπαρτσελονέτα μετά από 10 χρόνια και κλείδωσε τη συμμετοχή του στο Final Four του Champions League Πόλο μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της προημιτελικής φάσης.

Οι ερυθρόλευκοι ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη μέρα τον αρχηγό τους, Ντίνο Γενηδουνιά, ο οποίος έκανε δώρο γενεθλίων στην ομάδα του την πρόκριση με τα πέντε του γκολ στην κανονική διάρκεια και τις δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι στην ψυχοφθόρο διαδικασία.

Σημείο κλειδί της αναμέτρησης ήταν η αλλαγή τερματοφύλακα στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Μανώλη Ζερδεβά να αντικαθιστά τον Μάρκο Μπίγιατς και τον Έλληνα τερματοφύλακα να πιάνει δύο πεντάμετρες εκτελέσεις, χαρίζοντας τη νίκη και τους δύο πολύτιμους βαθμούς στους Πειραιώτες.

Αυτό σημαίνει ότι η τελευταία αγωνιστική στο "Παπαστράτειο" κόντρα στην Μπρέσια (14/05, 19:30) είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, ενώ ανάλογα το αποτέλεσμα στο Φερεντσβάρος-Μπρέσια που ακολουθεί (03/05, 21:00) ενδέχεται να κλείσουν από σήμερα (03/05) οι δύο από τις τέσσερις θέσεις για το Final Four της διοργάνωσης.

Η Μπαρτσελονέτα, ούσα με την πλάτη στον τοίχο, μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο δεύτερο λεπτό με τον Μάρτιν Θαμέρα.

 
Έκτοτε, ο Ολυμπιακός κατάφερνε να απαντήσει σε κάθε προβάδισμα των Ισπανών (1-1, 2-2, 3-3), με τους Νικολαΐδη από τη θέση του φουνταριστού και τους Φουντούλη και Βάμος από την περιφέρεια να βρίσκουν δίχτυα.

 
Σημείο κλειδί της πρώτης περιόδου ήταν τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας αμφότερων των ομάδων στον παίκτη παραπάνω (66.7% με 2/3 για τον Ολυμπιακό και 75% με 3/4 για την Μπαρτσελονέτα).

Στο δεύτερο οκτάκεπτο οι άμυνες έσφιξαν, ενώ οι επιθέσεις δεν στέφθηκαν με την ίδια επιτχυχία.

Χαρακτηριστικότερα παράδειγμα το γεγονός ότι επιμέρους σκόρ έκλεισε με 2-1 υπέρ των Ισπανών, οι οποίο προηγήθηκαν τόσο για το 4-3, όσο και για το 5-4, με τον Παπαναστασίου από πλάγια θέση να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στο ματς και να ισοφαρίζει προς στιγμής σε 4-4.

Στο τρίτο οκτάλεπτο το ματς άνοιξε, κάτι που μαρτυρά το τελικό σκορ της περιόδου (5-4), το οποίο ήταν όσο αθροιστικά στις δύο πρώτες περιόδους.

Για πρώτη φορά στο ματς ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει πρώτος τέρμα στο οκτάλεπτο, ισοφαρίζοντας με τον αρχηγό του, Ντίνο Γενηδουνιά, από το σημείο του πέναλτι (5-5).

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-1, 5-4, 3-5 (κ.δ.), 5-6 πεν.

Mπαρτσελονέτα (Έλβις Φάτοβιτς): Αγκίρε, Φαμέρα 3, Σαναχούια 3, Μουνάριθ, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Παβιγιάρντ 2, Παούλ Γκαρσία, Ταχούλ 4, Περόνε, Μπιέλ, Μπούστος 1, Πόρτερ.


Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 2, Γούβης, Γκίλλας, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
Μπαρτσελονέτα - Ολυμπιακός 13-13 κ.δ. (5-6 πεν.)
Φερεντσβάρος - Μπρέσια
Η βαθμολογία του B' ομίλου
Ολυμπιακός 11
Φερεντσβάρος 9
Μπαρτσελονέτα 7
Μπρέσια 0
Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής
14/05 19:30 Ολυμπιακός - Μπρέσια
14/05 21:00 Φερεντσβάρος - Μπαρτσελονέτα

ΘΡΥΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αυτή τη στιγμή:

- Η ποδοσφαιρική Κ19 είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και θα παίξει στον τελικό του Διηπειρωτικού!

- Η ανδρική ομάδα πόλο προκρίθηκε ήδη στο Final Four του Champions League πόλο μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της προημιτελικής φάσης (5-7/6 στην Μάλτα).

- Το γυναικείο πόλο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

- Η ποδοσφαιρική ομάδα είναι στους “4” της Ευρώπης, έχοντας νικήσει 4-2 εκτός έδρας την Αστον Βίλα και έχοντας σαφές προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό (ο επαναληπτικός την Πέμπτη στο Φάληρο). Εχει παίξει ήδη 17 αγώνες (10 νίκες - 2 ισοπαλίες - 5 ήττες).

- Η ομάδα μπάσκετ θα παίξει την Τετάρτη τον 5ο αγώνα με την Μπαρτσελόνα κι αν νικήσει πάει στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα!

- Την ισχυρή Βάλουρ θα αντιμετωπίσει η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού στον τελικό του EHF European Cup, πρώτα στην έδρα της ισλανδικής ομάδας, το διάστημα 18-19/5 και μια εβδομάδα μετά (25-26/5) στο κλειστό της Χαλκίδας.

- Αποκλείστηκε πιο νωρίς η ομάδα βόλει (κάτοχος ευρωτροπαίου πέρυσι), έχοντας φτάσει κι αυτή στους "8" (Αποκλείστηκε στους 32 το γυναικείο μπάσκετ και στους «16» το γυναικείο βόλεϊ). 

Επτά ομάδες του ίδιου συλλόγου σε οκτώ προημιτελικές -τουλάχιστον- της Ευρώπης σε μια σεζόν δεν έχει προηγούμενο!

* Έχει πάρει 1, έχει χάσει 4 και διεκδικεί 5

ΟΙ ΕΥΡΩΤΕΛΙΚΟΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ Ο ΝΟΠ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ

Ακόμη μία ιστορική μέρα για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι έχουν φτάσει τους 44 ευρωπαϊκούς τελικούς σε όλα τα αθλήματα και διεκδικούν ακόμα τρεις!! 43ος αυτός του χάντμπολ και 44ος της Κ19 στο Youth League / Διηπειρωτικό!

Το πόλο γυναικών κρατάει τα "ηνία" με 13 τελικούς. Ακολουθεί το μπάσκετ  ανδρών με 10 και το πόλο ανδρών με εννέα τελικούς, το βόλεϊ ανδρών έχει οκτώ, ενώ το βόλεϊ γυναικών έχει παίξει σε δύο τελικούς. Αναλυτικά:

Πόλο γυναικών: 13 τελικοί (οι 6 στο Champions League, οι 3 στο κύπελλο κυπελλούχων/LEN trophy και οι 4 στο Super cup Ευρώπης).
Μπάσκετ ανδρών: 9 ευρωπαϊκοί τελικοί (και οι 9 στο κύπελλο πρωταθλητριών/Euroleague) και έναν στο Διηπειρωτικό.
Πόλο ανδρών: 9 ευρωπαϊκοί τελικοί( οι 5 στο Champions League, οι 2 στο κύπελλο κυπελλούχων και οι 2 στο Super cup Ευρώπης).
Βόλεϊ ανδρών: 8 ευρωπαϊκοί τελικοί(οι 2 στο κύπελλο πρωταθλητριών/Champions League, οι 4 στο CEV cup και οι 2 στο Challenge cup).
Βόλεϊ γυναικών: 2 ευρωπαϊκοί τελικοί (και οι 2 στο Challenge cup).

Χάντμπολ ανδρών: 1 ευρωπαϊκός τελικός, σύντομα, στο EHF European Cup
Σύνολο: 44 τελικοί Διεθνών Κυπέλλων (με τους 2 της ποδοσφαιρικής Κ19).

Ακολουθούν: Παναθηναϊκός 14, Βουλιαγμένη 10, ΑΕΚ 8, Αρης 4, ΠΑΟΚ 4, Ηρακλής 3, Γλυφάδα 2, Μαρούσι 2, Εθνικός 2, Πανιώνιος 2 και με έναν τελικό: ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ Acropolis, Avant Garde, Αθηναϊκός, Διομήδης, Απόλλων Αθ., ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, ΝΟΠ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ, ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Θ., ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports