ΜΠΑΣΚΕΤ

/

Η EuroLeague παραδέχθηκε διαιτητικό λάθος στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα, όχι όμως και στο Μακάμπι - Παναθηναϊκός

Κοινοποίηση
Tweet

Δεν αλλάζει τίποτα

Ανακοίνωση/ενημέρωση για τις φάσεις που συζητήθηκαν στους αγώνες Μακάμπι - Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα από τη EuroLeague Basketball, που παραδέχθηκε διαιτητικό λάθος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

 
Μία ημέρα μετά από τους τρίτους αγώνες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στα playoffs της EuroLeague, μία ημέρα μετά από την ήττα των πράσινων από τη Μακάμπι στο Βελιγράδι και την ήττα των ερυθρόλευκων από τη Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, η Euroleague Basketball με ανακοίνωσή της αποκάλυψε τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε για συγκεκριμένες αποφάσεις των διαιτητών.

Συγκεκριμένα, οι παράγοντες της EuroLeague Basketball δικαίωσαν ηθικά τους Πειραιώτες για την παράβαση των πέντε δευτερολέπτων του Τόμας Σατοράνσκι, από την οποία προέκυψε το καλάθι του Νικολάς Λαπροβίτολα για το 71-71. Αυτό το σκορ οδήγησε τον αγώνα Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα στην παράταση, εκεί όπου οι Καταλανοί με 2/3 βολές του Τζαμπάρι Πάρκερ πήραν το αποτέλεσμα και το προβάδισμα στη σειρά.

Από την άλλη, δεν δικαίωσαν τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού που "φωνάζουν" για παράβαση γραμμής του Τζος Νίμπο, ενώ ανέλυσαν τη φάση με το μπλοκ του Ματίας Λεσόρ, το instant replay και το τζάμπολ στη ρακέτα. Για την ιστορία, η τριάδα του ΣΕΦ (Μπελόσεβιτς, Ντιφαλά, Νέντοβιτς) θα διαιτητεύσει τον αποψινό τέταρτο αγώνα της σειράς Μακάμπι - Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά για το Μακάμπι - Παναθηναϊκός:

"Με 57" στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Τζος Νίμπο πήρε το επιθετικό ριμπάουντ μετά από άστοχο σουτ του Αντόνιους Κλίβελαντ. Ο Νίμπο, με την μπάλα στην κατοχή του, έτρεξε προς τη μία γωνία του παρκέ και πέταξε τη μπάλα προς το μέρος του Ματίας Λεσόρ. Η μπάλα γκέλαρε στο σώμα του Ματίας Λεσόρ, με αποτέλεσμα να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μετά από εξέταση όλων των διαθέσιμων εικόνων, δεν υπάρχει στοιχείο που να δείχνει ότι ο Τζος Νίμπο πάτησε την πλάγια γραμμή, καθώς η φτέρνα του μπορεί να σηκώθηκε από το παρκέ και η γωνία της κάμερας δεν δείχνει αντίθετη άποψη.

Με 14.9" στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Λορέντζο Μπράουν διείσδυσε προς το καλάθι και προσπάθησε να σκοράρει όταν ο Ματίας Λεσόρ προσπάθησε να κόψει το σουτ του. Ο διαιτητής του κέντρου έδωσε goaltending violation, με το ρολόι στα 14.9". Επειδή η φάση έγινε στα τελευταία δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου, αυτή η κατάσταση μπορούσε να ελεγχθεί από τους διαιτητές. Εκείνοι εξέτασαν το instant replay και αποφάσισαν ότι το μπλοκ ήταν νόμιμο. Σωστή απόφαση.

 
Σύμφωνα με τους κανονισμούς, αν σφυριχθεί μία τέτοια παράβαση και μετά από τη χρήση του instant replay αλλάξει η απόφαση, αν δεν υπάρχει άμεση και ξεκάθαρη κατοχή της μπάλας τη στιγμή του σφυρίγματος για την παράβαση, ο αγώνας πρέπει να επανεκκινήσει με τζάμπολ στον κύκλο που βρίσκεται πιο κοντά στο σημείο της παράβασης. Η απόφαση ήταν σωστή.

 
Σύμφωνα με τους κανονισμούς, το χρονόμετρο πρέπει να επιστρέψει στα 14" όταν η μπάλα έχει αγγίξει τη στεφάνη σε άστοχο σουτ και η ομάδα που ανακτά τον έλεγχό της είναι η ίδια ομάδα που είχε τον έλεγχο πριν η μπάλα αγγίξει τη στεφάνη. Η επανεκκίνηση του χρονομέτρου ήταν σωστή".

Αναλυτικά για το Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα:

"Με 16.3" στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Τόμας Σατοράνσκι είχε τη μπάλα στα χέρια του για επαναφορά. Ο χρόνος ξεπέρασε το όριο των πέντε δευτερολέπτων. Οι διαιτητές έπρεπε να τον έχουν χρεώσει με παράβαση πέντε δευτερολέπτων και να δώσουν την κατοχή στον Ολυμπιακό. Λανθασμένο no call.

Με 1" στην παράταση, το αριστερό χέρι του Φιλίπ Πετρούσεβ έχει επαφή με το χέρι του Τζαμπάρι Πάρκερ τη στιγμή που εκείνος ξεκινάει την κίνησή του προς τα επάνω για να σουτάρει. Ο διαιτητής σφύριξε φάουλ. Σωστή απόφαση".

 * O Παναθηναϊκός AKTOR έχει μία μεγάλη πρόκληση μπροστά του απόψε (2/5). Οι "πράσινοι" αντιμετωπίζουν την Μακάμπι στο Βελιγράδι (21:45, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) στο Game 4 και είναι με την πλάτη στον τοίχο, αφού ήττα σημαίνει και αποκλεισμός. Η Μακάμπι προηγείται με 2-1 στην σειρά μετά την νίκη της στο Game 3, με το "τριφύλλι" να μην έχει άλλο περιθώριο και να καλείται να νικήσει για να μείνει ζωντανό στην σειρά, οδηγώντας την σε Game 5 στο ΟΑΚΑ.

* Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται την Μπαρτσελόνα (19:45, Novasports 4 και LIVE από το SPORT24) γνωρίζοντας ότι πλέον δεν έχουν άλλα περιθώρια, αφού οι Καταλανοί προηγούνται με 2-1 στην σειρά μετά την νίκη τους στο Game 3. Η νίκη είναι πλέον μονόδρομος για την ομάδα του Πειραιά, αφού ήττα συνεπάγεται με αποκλεισμό από το Final Four και φινάλε στην ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports