ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η χορωδία της Παντάνασσας θα ψάλλει απόψε στην Ευαγγελίστρια το τροπάριο της Κασσιανής

Κοινοποίηση
Tweet

Στη β' ιερά ακολουθία που θα τελεστεί από τις 21.00 έως τις 22.30 - Την ανδρική τετράφωνο χορωδία θα διευθύνει ο μαέστρος Θεόδωρος Χαλκιόπουλος

Ξεχωριστή είναι η υμνολογία της ακολουθίας της Μεγάλης Τρίτης στις εκκλησίες καθώς ψάλλεται το περίφημο και με πολύ ωραία λόγια Τροπάριο της Οσίας Κασσιανής «η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή».

Στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας στην οδό Μαιζώνος, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, την ημέρα αυτή της Μεγάλης Εβδομάδας, τελείται και δεύτερη ακολουθία στις 9 το βράδυ έως περίπου τις 10.30 το βράδυ και το τροπάριο της Αγίας Κασσιανής, η οποία είχε ζήσει επί Βυζαντινού αυτοκράτορα Θεοδοσίου, θα το ψάλλει με τη δέουσα κατάνυξη η τετράφωνη ανδρική χορωδία του Ιερού Ναού Παντανάσσης Πατρών «Γ. Τριάντης» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεόδωρου Χαλκιόπουλου.

Θα προηγηθεί η α’ ακολουθία απόψε Μ. Τρίτη 30-4 στις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το υπόλοιπο πρόγραμμα, το Ιερό Ευχέλαιο στο ναό της Ευαγγελίστριας θα τελεστεί την Μ. Τετάρτη 1-5-2024 και ώρα 5 μ.μ. όπου όλος ο κόσμος θα μυρωθεί.

Την Μ. Τετάρτη το βράδυ μετά το πέρας της Β΄ Ακολουθίας του Νιπτήρος (9-10.45 μ.μ.) θα τελεστεί η Α΄ Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης: 10.45 μ.μ. έως 12.45 π.μ. (και θα έχει τον χαρακτήρα Μικράς Αγρυπνίας).

Τό πρωί τῆς Μ. Πέμπτης θά τελεσθεῖ η Β΄ Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία από 7.15-9.45 π.μ.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις