ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Φαραντούρη- Βελετσιώτου, δύο μεγάλες φωνές ανοίγουν τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς- BINTEO & ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Φόρος τιμής στην εργατική Πρωτομαγιά από το Εργατικό Κέντρο και συνδικάτα της πόλης

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας από κοινού με τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ  Ν. Αχαΐας και τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πάτρας αποτίνοντας φόρο τιμής στην εργατική Πρωτομαγιά, πραγματοποιήθηκε, μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στα Ψηλαλώνια με τις Μαρία Φαραντούρη και Φωτεινή Βελεσιώτου.

Δύο εμβληματικές φωνές αντάμωσαν. Εκτός από επιλεγμένα τραγούδια της δισκογραφίας τους, παρουσίασαν το απάνθισμα του έντεχνου και του λαϊκού τραγουδιού, με συνοδοιπόρους εξαιρετικούς μουσικούς.

Το Εργατικό Κέντρο και τα συνδικάτα της Πάτρας, ανεβάζουν «στροφές» ενόψει του εορτασμού της Πρωτομαγιάς αλλά και της επιτυχίας της απεργίας τη Μεγάλη Τετάρτη, «θέλοντας να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς και εργαζόμενο», όπως αναφέρουν.

Τη Δευτέρα 29 Απρίλη, στις 9 π.μ. το Εργατικό Κέντρο θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας, απαιτώντας «άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, προστασία της ζωής των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς, ένταση των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες». Το ΕΚ Πάτρας στηρίζει και συμμετέχει, επίσης, στην εκδήλωση του Συνδικάτου Οικοδόμων τη Μεγάλη Τρίτη, στις 8 μ.μ. που θα ολοκληρωθεί με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι».

«Καθημερινά, επιπλέον, πραγματοποιούνται περιοδείες σε χώρους δουλειάς και από τα συνδικάτα, σε κάθε κλάδο, προκειμένου να γεμίσει απεργούς η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς (10.30 π.μ.) στο ΕΚ Πάτρας. Κλιμάκια συνδικαλιστών έχουν βρεθεί σε εργοστάσια τροφίμων - ποτών, τηλεπικοινωνιών, μετάλλου, όπως και σε οικοδομές και προγραμματίζεται αντίστοιχη συνέχεια στους κλάδους του εμπορίου, του επισιτισμού, των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, των αντίστοιχων εργαζομένων στην Υγεία» επισημαίνουν.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις