ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

φωτό αρχείου pixabay.com

Κοινοποίηση
Tweet

Ο οίκος S&P Global υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ, επικαλούμενος τους «αυξημένους γεωπολιτικούς κινδύνους»

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν αλματωδώς, κατά πάνω από 3%, εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή, καθώς μεταδίδονται από διάφορες πηγές ακόμη ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για εκρήξεις στο Ιράν, στη Συρία και στο Ιράκ.

Η τιμή του βαρελιού του West Texas Intermediate (WTI ), αμερικανικής ποικιλίας αναφοράς, αυξήθηκε κατά 3,66% στα 85,76 δολάρια, ενώ η τιμή του βαρελιού του Brent αυξήθηκε κατά 3,44%, στα 90,11 δολάρια.

Ο οίκος S&P Global υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ, επικαλούμενος τους «αυξημένους γεωπολιτικούς κινδύνους»

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας S&P Global υποβάθμισε σήμερα το αξιόχρεο του δημοσίου του Ισραήλ, από τη βαθμίδα «AA-» στη βαθμίδα «A+», που παρ’ όλ’ αυτά υποδεικνύει πως έχει απολύτως τη δυνατότητα να τηρεί εντός προθεσμιών τις υποχρεώσεις του, εξαιτίας των «αυξημένων γεωπολιτικών κινδύνων».

«Η πρόσφατη εξάπλωση της σύγκρουσης με το Ιράν μεγεθύνει τους γεωπολιτικούς κινδύνους, οι οποίοι ήταν ήδη υψηλοί για το Ισραήλ», εξήγησε ο οίκος, που συνόδευσε την υποβάθμιση με αρνητική προοπτική - στοιχείο που αφήνει να εννοηθεί ότι είναι πιθανή νέα υποβάθμιση του προσεχώς.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις