ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Στήριξη ΚΕΕΕ στο Επιμελητήριο Αχαΐας για το θέμα των προβλημάτων με χρήση pos

Κοινοποίηση
Tweet

Σχετική επιστολή στον Υπουργό Οικονομίας

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, με σχετική επιστολή της, συντάσσεται με την υπ' αριθμ. πρωτ. 219/22.03.2024 επιστολή του Επιμελητηρίου  Αχαΐας προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ.Χατζηδάκη, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη χρήση POS, αναφέρει με ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Παρακάτω ακολουθεί αυτούσια η επιστολή της ΚΕΕΕ :

 

Προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών,


κ.Κωστή Χατζηδάκη

                                                                                                

 Αθήνα, 15 Απριλίου 2024

                                                                                                   Αρ.Πρωτ.:1308

 


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

 

Η ρύθμιση, βάσει της οποίας κατά την πληρωμή με κάρτα σε τερματικό μηχάνημα POS εκδίδεται ταυτόχρονα και απόδειξη από την ταμειακή μηχανή, έχει προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στις επιχειρήσεις οι οποίες εμπορεύονται τα αγαθά τους και στην χονδρική και στην λιανική αγορά.

 Συνέπεια του ως άνω φαινομένου είναι η ύπαρξη δύο διαφορετικών παραστατικών για μία πώληση, καθώς με την έκδοση τιμολογίου-απαραίτητο στις αγορές χονδρικής- εκδίδεται ταυτόχρονα και απόδειξη από την ταμειακή μηχανή στην περίπτωση που ο πελάτης επιθυμεί να κάνει τη συναλλαγή με κάρτα.

Δυστυχώς, η λύση που δόθηκε, με την έκδοση του πιστωτικού σημειώματος λιανικής, δεν ικανοποιεί σε καμία περίπτωση τους επαγγελματίες, οι οποίοι επωμίζονται το διαχειριστικό κόστους του εν λόγω σφάλματος και τη διαχείριση των λαθών, καθώς είναι συχνές οι περιπτώσεις διπλής χρέωσης Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ).

 

Για τους παραπάνω λόγους, και δεδομένου ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις-και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες που αποτελούν και τη πλειονότητα των επιχειρήσεων στη χώρα μας- δεν είναι εξοικειωμένες με τη χρήση των POS, συντασσόμαστε με την υπ' αριθ. πρωτ. 219/22.03.2024 επιστολή του Επιμελητηρίου Αχαΐας και παρακαλούμε για την παρέμβαση σας προκειμένου να εξερευθεί το συντομότερο μία εναλλακτική και περισσότερο πρακτική λύση.

 

 

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Μασούτης

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις