ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πασαλιμάνι: Εννέα συλλήψεις για την τραγωδία με τον νεκρό αστυνομικό

Κοινοποίηση
Tweet

Συμπλήρωνε μεροκάματο σε φορτηγό

Το Ελεύθερο Γρεβενών, πενθεί για τον άτυχο 31χρονο αστυνομικό Αγαθάγγελο Παπαδόπουλο, ο οποίος χθες άφησε την τελευταία του πνοή όταν καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι.

Ο άτυχος ειδικός φρουρός συμμετείχε στις οικοδομικές εργασίες σε διώροφη κατοικία επί της οδού Νεωρίων, στην ακτή Μητσοπούλου στο Πασαλιμάνι, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να συμπληρώσει το μεροκάματό του.

Ο 31χρονος ένστολος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής και τη μοιραία στιγμή στην προσπάθειά του να σωθεί, πήδηξε στο φορτηγό και τον πλάκωσαν τα μπάζα.

Για τη χθεσινή τραγωδία, η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη εννέα ατόμων, εκ των οποίων τρεις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Επτά από τους εργαζόμενους στις εργασίες του κτιρίου προσήχθησαν και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Δημοτικού Θεάτρου και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην εισαγγελία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο εργολάβος, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού. Στο κτίριο επί της οδού Νεωρίων επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ εκλήθη επίσης η 1η ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες από τον δήμο Πειραιά.

Για το περιστατικό, διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συντετριμμένος ο πατέρας του 31χρονου 
«Είμαι σοκαρισμένος. Δεν έχω λόγια για το κακό που έγινε. Μόλις το έμαθα και ξεκίνησα για Αθήνα για να δω από κοντά τί έγινε. Δεν μπορώ να το πιστέψω πώς έγινε όλο αυτό. Δεν γνωρίζω τίποτα, δεν ξέρω ακόμα ούτε πώς έγινε ούτε γιατί έγινε», δήλωσε χθες στο newsit.gr ο πατέρας του αστυνομικού.

«Ήθελε πάντα να γίνει αστυνομικός, ήταν δόκιμος στον στρατό. Κατέβηκε στην Αθήνα και έκανε και άλλες δουλειές για να αυξήσει το εισόδημά του. Προσελήφθη ως ειδικός φρουρός και έκανε δεύτερη δουλειά.

Ήταν πολύ εργατικός και ήθελε να έχει οικονομική αυτάρκεια, δούλευε ως σερβιτόρος πιο παλιά, διανομέας και τώρα στις οικοδομές. Ως διανομέας είχε ατύχημα με τη μηχανή στην Αθήνα και είχε σπάσει τα πόδια του. Είναι τρομερό αυτό που έγινε. Μεγάλη θλίψη στη κοινωνία μας», τόνισε συγκλονισμένος στο newsit.gr οικογενειακός φίλος του 31χρονου.

Θρηνούν οι συνάδελφοι του
Συντετριμμένοι είναι και οι συνάδελφοι του άτυχου 31χρονου και θρηνούν για την απώλεια ενός «εξαιρετικού παιδιού», όπως λένε.
«Θυμάμαι όταν παρουσιάστηκες μπροστά μου που σου λέω έχεις φοβερό όνομα ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ…Σήμερα ο θεός ζήλεψε το όνομα σου και είπε να σε πάρει μαζί του μικρέ μου συνάδελφε.Βλέπεις η μοίρα σου έπαιξε άσχημο παιχνίδι !!! Λυπάμαι πραγματικά γιατί ήσουν εξαιρετικό παιδί , ήσουν μόλις 31 χρονών.!!! ΤΙΜΗ μου που συνεργαστήκαμε …ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ Κ-632 Θ !!!!!ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΕ!!!!!!!!», σημειώνει συνάδελφος του αστυνομικού σε ανάρτησή του στο Facebook

Tι λένε αυτόπτες μάρτυρες για την τραγωδία
Σοκαριστικές ήταν οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων για το πώς ο 31χρονος Αγαθάγγελος καταπλακώθηκε από τα μπάζα από λάθος χειρισμούς.

«Κοίταξα έξω, είδα την ομίχλη από τη σκόνη, άνθρωποι φώναζαν ”καλέστε την αστυνομία”, ήταν οι εργάτες έξω, σοκαρισμένοι.

Πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα. Έγινε τεράστια προσπάθεια για να τον απεγκλωβίσουν», λέει γυναίκα, αυτόπτης μάρτυρας.

«Ξαφνικά βλέπουμε ένα σύννεφο, ακαθόριστο, ακούσαμε φωνές, κατεβήκαμε και είδαμε σκόνη από τα μπάζα, ένας ήταν χτυπημένος και δεμένος με το πουκάμισό του, τα αίματα ήταν στα σκαλιά.

«Το φορτηγό ήταν στη θέση που έπεφταν τα μπάζα, ο νεκρός ήταν μέσα, με τη λάθος κίνηση που έγινε, έπεσε ο τοίχος και τον πλάκωσε. Είδα τουλάχιστον 20 εργάτες, στην αρχή όταν ήρθαν οι ΔΙΑΣ τους μάζεψαν όλους, στη συνέχεια οι περισσότεροι έφυγαν. Ανέβηκαν να κατεδαφίσουν το κτήριο αλλά έκαναν λάθος χειρισμούς, εξωτερικά δεν φαινόταν να έχει πρόβλημα, ήρθε το συνεργείο, να το κατεδαφίσει και έγινε λάθος και συνέβη το γεγονός», κατέληξε.

Την ίδια ώρα, στο σημείο της τραγωδίας έσπευσε και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ανέφερε ενώπιον των δημοσιογράφων ότι αναζητείται ο ιδιοκτήτης του κτιρίου και πως αναμένεται η ανάκριση για να δείξει ποιος φταίει για το δυστύχημα.
«Πρόκειται για ιδιωτικό ακίνητο, εκτελούσαν εργασίες, έχοντας βγάλει μία άδεια για εργασίες μικρής κλίμακας. Δυστυχώς κάτι πήγε στραβά, κάτι δεν έγινε σίγουρα σωστά, με αποτέλεσμα την απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής, ένας νέος άνθρωπος, ένας αστυνομικός 31 ετών και τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι εργάτες είναι καλά στην υγεία τους, ο εργολάβος κρατείται από την αστυνομία και αναζητείται ο ιδιοκτήτης. Δεν είναι σωστό να βγάζουμε συμπεράσματα πριν γίνει ανάκριση, είναι βέβαιο ότι κάτι δεν πήγε σωστά, αλλά το ποιος φταίει θα το δείξει η ανάκριση. Εργασίες ανακαίνισης γίνονταν, γι’ αυτό πρέπει να βρεθεί ο ιδιοκτήτης, γιατί με την κατάσταση του κτηρίου είναι πιθανή νέα κατάρρευση, για να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αλλιώς θα τα λάβει ο νόμος», δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης.
 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις