ΑΓΟΡΑ

/

Hackers προσφέρουν λύση σε εκείνον που έχει ξεχάσει τον κωδικό για πάνω από 350 εκατομμύρια σε Bitcoin

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε αναλυτικά

Ο Stefan Thomas, ένας γερμανικής καταγωγής προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεκλειδώσει μια περιουσία άνω των 350 εκατομμυρίων δολαρίων αν θυμόταν τον κωδικό πρόσβασης στον κρυπτογραφημένο σκληρό δίσκο IronKey.

Επισκεφθείτε το Bitcoin Minetrix

Τα κλειδωμένα 350 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin

Το 2011, ο Thomas πληρώθηκε 7.002 Bitcoins για τη δημιουργία ενός μονόλεπτου βίντεο κινουμένων σχεδίων που εξηγούσε το Bitcoin για έναν ενθουσιώδη στην Ελβετία. Σήμερα, με την αλματώδη άνοδο της αξίας του κρυπτονομίσματος, το ποσό αυτό αξίζει ένα ιλιγγιώδες ποσό. Ωστόσο, ο Thomas αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση, αφού έχασε το κομμάτι χαρτί στο οποίο είχε γράψει τον κωδικό πρόσβασης για τον σκληρό δίσκο.

Ο σκληρός δίσκος IronKey φημίζεται για την εξαιρετική του ασφάλεια, προσφέροντας μόνο δέκα προσπάθειες να μαντέψει κανείς τον κωδικό πρόσβασης πριν αυτοκαταστραφεί, καθιστώντας το περιεχόμενο απρόσιτο για πάντα. Παρά τις πολλαπλές προσπάθειες πρόσβασης στον σκληρό δίσκο, ο Thomas έχει εξαντλήσει οκτώ από τις δέκα μαντεψιές του και τώρα του έχουν απομείνει μόνο δύο. Ωστόσο, όπως φαίνεται δεν είναι μόνος στην προσπάθειά αυτή, αφού ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας προσπαθούν επίσης να σπάσουν τον κωδικό.

Η λύση της Unciphered

Η Unciphered, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάκτηση χαμένων κρυπτονομισμάτων, ισχυρίζεται ότι έχουν βρει μια λύση για την πρόσβαση σε σκληρούς δίσκους IronKey δεκαετίας, την οποία παρουσίασαν στον δημοσιογράφο του Wired Andy Greenberg. Ο Greenberg έθεσε έναν κωδικό πρόσβασης και τον έλαβε την επόμενη ημέρα, επιδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα της μεθόδου τους.

Παρά την πιθανή επιτυχία, ο Thomas αρνήθηκε προς το παρόν τη βοήθεια της Unciphered, επικαλούμενος υπάρχουσες συμφωνίες με άλλες ομάδες που εργάζονται σε λύσεις. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ελπίδα ότι μια λύση μπορεί να βρίσκεται στον ορίζοντα, είτε μέσω της τρέχουσας ομάδας του Thomas είτε ενδεχομένως με την ανάθεση στην Unciphered στο μέλλον.

Κλειδωμένα κρυπτονομίσματα και νέες λύσεις

Η κατάσταση του Thomas υπογραμμίζει τις μοναδικές προκλήσεις και τους κινδύνους που σχετίζονται με την αποθήκευση και τη διαχείριση των κρυπτονομισμάτων. Ενώ η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί κατακόρυφα με την πάροδο των ετών, όπως και σε πολλά νέα κρυπτονομίσματα, τα μέτρα ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία αυτών των περιουσιακών στοιχείων μπορούν επίσης να γίνουν τρομερά εμπόδια. Ιδίως σε περιπτώσεις ξεχασμένων κωδικών πρόσβασης.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μόνο. Πολλές ακόμη περιπτώσεις με άτομα που έχασαν την πρόσβασή τους σε ξεχασμένα κρυπτονομίσματα, έχουν ακουστεί το παρελθόν. Φυσικά, θα μπορούσε κανείς να δει την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων, αφού εάν δεν είχε χαθεί ο κωδικός, πολύ πιθανόν ο Thomas να είχε ήδη πουλήσει τα Bitcoin του για χαμηλότερη τιμή.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι πλέον, αρκετά καινοτόμα έργα προσφέρουν νέες μεθόδους συμμετοχής σε κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Bitcoin Minetrix, το οποίο έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα εξόρυξης στο cloud, όπου οι επενδυτές μπορούν να ασχοληθούν με την εξόρυξη crypto πολύ εύκολα.

Τι είναι το Bitcoin Minetrix και τι προσφέρει;

Το Bitcoin Minetrix, όπως όλα δείχνουν, είναι ένα από τα καλύτερα ανερχόμενα κρυπτονομίσματα, το οποίο εισάγει μια καινοτομία στην εξόρυξη Bitcoin. Ειδικότερα, οι επενδυτές που θα αγοράσουν BTCMTX tokens, έχουν τη δυνατότητα να τα ποντάρουν σε ένα πρωτοποριακό συμβόλαιο staking το οποίο θα τους ανταμείψει με μονάδες εξόρυξης. Όσο περισσότερες μονάδες καίγονται, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ισχύς εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Τι σημαίνει αυτό; Περισσότερες ανταμοιβές για τους επενδυτές.

Μάλιστα, ο καινοτόμος σχεδιασμός της stake-to-mine λειτουργίας, προσφέρει μέγιστη ασφάλεια για εκείνους που την αξιοποιούν. Έτσι, περιορίζονται αρκετοί κίνδυνοι απώλειας κάποιου σκληρού δίσκου ή γενικά πρόσβασης στα κερδισμένα κρυπτονομίσματα.

Τα ανωτέρω χαρακτηριστικά του Bitcoin Minetrix, έχουν οδηγήσει σε μία από τις καλύτερες προπωλήσεις κρυπτονομισμάτων για το 2024, αφού το έργο έχει καταφέρει να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους άνω των 11 εκατομμυρίων δολαρίων. Η προπώληση σύντομα θα ολοκληρωθεί, οπότε εάν σας ενδιαφέρει μια επένδυση στο BTCMTX, καλό θα ήταν να βιαστείτε.

Αγορά Bitcoin Minetrix

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Αγορά