SPOTLIGHT

/

"Φτάσαμε": Ο Ζερόμ Καλουτά πήγε στην Ηλεία, μάζεψε ελιές και άρμεξε πρόβατα

φωτο glomex.com

Κοινοποίηση
Tweet

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης εξερεύνησε τη μοναδική φύση και τους ξεχωριστούς ανθρώπους της περιοχής μέσα από το διαφορετικό ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ

«Φτάσαμε» είπε ο Ζερόμ Καλούτα με το που πάτησε το πόδι του στην Ηλεία και η εξερεύνηση για τον ίδιο και το συνεργείο της ΕΡΤ1 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης εξερεύνησε τη μοναδική φύση και τους ξεχωριστούς ανθρώπους της περιοχής μέσα από το διαφορετικό ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε την περασμένη Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Στο κέντρο του νομού Ηλείας, ο Ζερόμ έφτασε στη Σμίλα, ένα χωριό με θέα στην κοιλάδα της Ολυμπίας, όπου μάζεψε λαχανικά και έμαθε τα μυστικά της αυθεντικής τοπικής κουζίνας.

Η κάμερα της εκπομπής τον απαθανάτισε στο Γούμερο να συμμετέχει στις καθημερινές δουλειές των κατοίκων: να μαζεύει ελιές, να προσπαθεί να αρμέξει τα πρόβατα σε μια παραδοσιακή στάνη αλλά και να απολαμβάνει τους ήχους του κλαρίνου σε μια υπέροχη τοποθεσία.

Η εξερεύνηση τον οδήγησε στο μοναδικό θαύμα της φύσης, στο πολύχρωμο δάσος της Φολόης, αλλά και στο χωριό Μηλιές ή αλλιώς χωριό των βαρελάδων. Εκεί ο Ζερόμ συμμετείχε στην κατασκευή ενός βαρελιού με τον παραδοσιακό τρόπο, εξάσκησε τις γνώσεις του στους τοπικούς ιδιωματισμούς και παρέδωσε μαθήματα της μητρικής του γλώσσας, Σουαχίλι, στους ντόπιους.

Η εκπομπή είναι διαθέσιμη και στην πλατφόρμα Ertflix