ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: "Απριλοδεκέμβριο" προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης- Βροχές μέχρι την Πέμπτη και μετά Άνοιξη

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε το βίντεο

Με δύο όψεις θα κυλήσουν ως προς τον καιρό οι επόμενες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για...Απριλοδεκέμβριο".

Μέχρι την Πέμπτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες, όμως μετά φαίνεται πως ο καιρός κάνει στροφή σε πιο...ανοιξιάτικη εκδοχή.

Ο καιρός σήμερα

Επιδείνωση του καιρού θα υπάρξει πάντως από σήμερα το απόγευμα και μετά, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να πλήττουν αρκετές περιοχές της χώρας. Μάλιστα η κακοκαιρία θα είναι σε όλη την επικράτεια την Τετάρτη και φαίνεται να κρατά έως την Πέμπτη. Οι θερμοκρασίες θα είναι κανονικές για την εποχή από τη Θεσσαλία και πάνω και υψηλές από τη Θεσσαλία και κάτω. Όπως ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης μέχρι και την Κυριακή θα έχουμε μια παρέλαση βαρομετρικών χαμηλών.

20αρια την άλλη εβδομάδα
 

Μια πολύ θερμή αέρια μάζα δείχνουν τα προγνωστικά να εισέρχεται στη Μεσόγειο και να επηρεάζει τη χώρα μας με αποτέλεσμα από την επόμενη εβδομάδα το θερμόμετρο να ανεβαίνει και να δείχνει 20άρια, μάλιστα κάποια σενάρια δείχνουν πως στην περιοχή της νότια Πελοποννήσου και της Κρήτη ο υδράργυρος θα δείξει μέχρι και 25 βαθμούς. 

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
 

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η άνοιξη θα κρατήσει μέχρι και τις 18 με 20 Δεκεμβρίου και θα επηρεάσει πολλές χώρες της Μεσογείου ενώ για το τι καιρό θα έχουμε τα Χριστούγεννα αναμένεται να φανεί τις επόμενες ημέρες, πάντως ήδη όπως είπε «είμαστε πάνω από τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες» ενώ μέχρι και το τέλος του χρόνο δεν φαίνεται κάποια εισβολή έντονου κρύου.