ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Αχαΐα - Ψωμί: Η εκτίναξη της τιμής της φραντζόλας από τα 2020 έως το 2023

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Στάση αναμονής από τους αρτοποιούς

Καθησυχαστικοί είναι οι αρτοποιοί στο ενδεχόμενο αύξησης της  τιμής του ψωμιού.

Από τις αρχές Αυγούστου υπήρξε μια αύξηση στα άλευρα, ωστόσο η θέση των αρτοποιών είναι το επόμενο διάστημα να μην υπάρχουν αυξήσεις και να κρατηθούν σταθερές οι τιμές.

Ως εκ τούτου, διατηρούν στάση αναμονής περιμένοντας τις εξελίξεις στην αγορά των αλεύρων.

Μιλώντας στο thebest.gr ο Πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγίου και αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρίστος Τηλιγάδης, επεσήμανε: «Ο κάθε συνάδελφος κάνει ό,τι μπορεί ανάλογα με τις ανάγκες του και τα κοστολόγιά του. Εμείς απαγορεύεται, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, να πούμε τι αυξήσεις θα γίνουν και αν γίνουν, γι’ αυτό υπάρχει και ποικιλία τιμών, δηλαδή διαφοροποίηση στην πώληση της φρατζόλας. Ήδη, βέβαια, αγοράζουμε ανατιμημένα προϊόντα και περιμένουμε τον επόμενο μήνα να δούμε τι θα γίνει και με την ενέργεια. Ωστόσο, ξαναλέω, ότι η αύξηση, αν υπάρξει, θα προσαρμοστεί ανάλογα με τον κάθε συνάδελφο αρτοποιό».

Οι αρτοποιοί προσπαθούν να απορροφήσουν το υψηλό λειτουργικό κόστος που έχει παραμείνει στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2022. Πάντως, η συνολική αύξηση στην τιμή μιας φρατζόλας 350 γραμμαρίων είναι 66% από το 2020 έως το 2023, καθώς από τα 0,60 λεπτά του ευρώ έχει φτάσει να πωλείται στο 1 ευρώ.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις