ΣΙΝΕΜΑ

/

Μικρή Γοργόνα: Νέο τρέιλερ για την ταινία με την πρώτη μαύρη Άριελ που έχει διχάσει το κοινό

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε νέα πλάνα από την πολυαναμενόμενη ταινία της Ντίσνεϊ

Η «Μικρή Γοργόνα» έχει απασχολήσει τα social media και τον ξένο Τύπο, από την πρώτη στιγμή που επιβεβαιώθηκε ότι η Ντίσνεϊ επέλεξε για τον ρόλο της Άριελ τη μαύρη ηθοποιό, Χάλι Μπέιλι.

Πριν μερικές ώρες, το επίσημο κανάλι της Ντίσνει στο YouTube κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ για το live-action remake της «Μικρής Γοργόνας» του 1989 και στα νέα πλάνα, εκτός από την Άριελ, εμφανίζεται και ο πρίγκιπας Έρικ του Τζόνα Χάουερ-Κινγκ.

Κάτι άλλο όμως, τραβά τα βλέμματα.

Προς το τέλος του κλιπ αποκαλύπτεται η πρώτη ματιά στην διάσημη κακιά της ταινίας, την Ούρσουλα, που την υποδύεται η υποψήφια για Όσκαρ, Μελίσσα ΜακΚάρθι.

Το φιλμ θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Μαΐου του 2023 στους κινηματογράφους.

Δείτε το νέο τρέιλερ της «Μικρής Γοργόνας»

Η σύνοψη της ταινίας

Η «Μικρή Γοργόνα» αφηγείται την ιστορία της Άριελ, της μικρότερης και πιο ζωηρής κόρης του βασιλιά Τρίτωνα που διψά για περιπέτεια. Θέλει να μάθει περισσότερα για τον κόσμο πέρα από τη θάλασσα, και ενώ επισκέπτεται την επιφάνεια, ερωτεύεται τον πρίγκιπα Έρικ. Στον δικό της κόσμο, οι γοργόνες απαγορεύεται να έχουν επαφή με τους ανθρώπους, αλλά η Άριελ θέλει να ακολουθήσει την καρδιά της. Έτσι, κλείνει μια συμφωνία με την κακιά μάγισσα της θάλασσας, Ούρσουλα, η οποία της δίνει την ευκαιρία να βγει στη στεριά, θέτοντας όμως, τη ζωή της σε κίνδυνο.

«Κύμα» συγκίνησης στο TikTok με τις αντιδράσεις μικρών μαύρων κοριτσιών για τη νέα Άριελ

Μετά τα «πυρά» που δέχτηκε η Disney για την επιλογή της μαύρης ηθοποιού, Χάλι Μπέιλι, που θα υποδυθεί την Άριελ στη νέα ταινία, την απάντησή τους έδωσαν μέσω TikTok μαύρες μητέρες μικρών κοριτσιών.

Η πλατφόρμα γέμισε από βίντεο με αντιδράσεις των μικρών μαύρων κοριτσιών, όταν αντιλήφθηκαν ότι η Άριελ είναι μία από αυτές.

Στα βίντεο που αναρτήθηκαν, οι μητέρες απαθανατίζουν τις κόρες τους να κοιτούν για πρώτη φορά το τρέιλερ της νέας ταινίας. Όταν συνειδητοποίησαν ότι η Άριελ είναι μαύρη, άλλα συγκινήθηκαν, άλλα ούρλιαξαν από τη χαρά τους.

«Μαμά κοίτα, είναι μαύρη», «Είναι καφέ σαν κι εμένα» ακούγονται να λένε στα βίντεο οι μικρές φαν της πριγκίπισσας της Disney. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τόνισαν τη σημασία που έχει η «Μαύρη Άριελ» και γενικότερα μία μαύρη πριγκίπισσα, για αυτά τα παιδιά.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture