BODY & SOUL

/

Γυμναστική μετά τα 40: Ποια είδη να προτιμήσετε

Κοινοποίηση
Tweet

Πώς να ξεκινήσετε

Είναι μύθος ότι η ζωή αλλάζει ξαφνικά όταν περνάμε τα 40, απλώς για μερικές γυναίκες μπορεί να έχει κάποια επίπτωση στο μυοσκελετικό της σύστημα.

Οι γυναίκες που γυμνάζονται σταθερά και εντατικά σε όλη τη ζωήτους δεν έχουν κανένα λόγο να σταματήσουν την προπόνησή τους.

Όσον αφορά τις γυναίκες που θέλουν να ξεκινήσουν τη  γυμναστική υπάρχουν κάποια είδη που μπορούν να προτιμήσουν τουλάχιστον στην αρχή μέχρι να προσαρμοστεί το σώμα τους στον ρυθμό της άσκησης.

Ποια είναι αυτά;
Τρέξιμο

Εάν είστε άνω των 40 ετών και δε γυμνάζεστε τακτικά πρέπει να γνωρίζετε ότι η έντονη προπόνηση δημιουργεί τον κίνδυνο υπερβολικής πίεσης στην καρδιά σας.

Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο οι περισσότεροιπροτείνουν για αρχή το jogging.

Αυτή η άσκηση ενδυναμώνει ολόκληρο το σώμα σας και σας βοηθά να παραμένετε σε καλή φυσική κατάσταση, χωρίς φυσικά τον κίνδυνο να σας προκαλέσει καρδιακά προβλήματα. Είναι απαραίτητο να έχετε τα κατάλληλα παπούτσια για να απορροφούν τους κραδασμούς στις αρθρώσεις σας, τα οποία συνήθως επιλέγουμε ένα με ενάμιση νούμερο μεγαλύτερα.

Yoga

Η yoga προσφέρει ευελιξίατων μυών, καθώς όλες οι ασκήσεις ενεργοποιήσουν τους μυςβοηθώντας τους να τεντώσουν όσο χρειάζεται και να παραμείνουν υγιείς. Επιπλέον αυξάνει τη δύναμη και τη συγκέντρωση. Είναι ότι πρέπει για να ενεργοποιηθείτε.

Κολύμπι
Το κολύμπι συνιστάται σχεδόν σε όλους γιατί είναι μία πολύ ωφέλιμη cardio άσκηση, που έχει θετικά αποτελέσματα στην καρδιαγγειακή σας υγεία, στους μυς και στις αρθρώσεις σας. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την θάλασσα ή την πισίνα ιδιαίτερα το καλοκαίρι και είναι πάντα ευχάριστο.

Περπάτημα

Το γρήγορο περπάτημα είναι μια καλή εναλλακτική λύση για το τρέξιμο. Βοηθά την καρδιαγγειακή σας υγεία κι επιφέρει επίσης επωφελή αποτελέσματα στην ψυχική σας υγεία. Είναι μια σύντομη άσκηση που απαιτεί την ελάχιστη αφοσίωση και μπορεί να κάνει ο καθένας καθημερινά χωρίς να κουράζεται ιδιαίτερα. Γύρω στα 150 λεπτά ανά εβδομάδα είναι αρκετά για να σας κρατήσουνσε φόρμα.

Δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε σε παραδείγματα celebrities, όπως η Jennifer Lopez, η Shakira ήη Halle Berry, οι οποίες είναι over 40 και over 50 μην σας πω και όμως δεν έχουν μειώσει στο ελάχιστο τη καθημερινή τους προπόνηση. Μάλιστα όσο μεγαλώνει μια γυναίκα μπορείνα διαχειρίζεται καλύτερα το κορμί της και να επωφελείται στο μέγιστο από την άσκηση.

πηγη

Διαβάστε επίσης στο sportin.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Well Being