ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σεισμός στην Τουρκία: Σώθηκε η 6χρονη αδερφή της μικρής Φατμά: Με δάκρυα στα μάτια η ελληνική ΕΜΑΚ

Κοινοποίηση
Tweet

Μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια

Ζωντανή από τα συντρίμμια απεγκλώβισε η ελληνική ΕΜΑΚ ένα εξάχρονο κοριτσάκι μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια.

Πρόκειται για την αδερφή της 7χρονης Φατμά που λίγο πριν δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρή και δεν τα κατάφερε βυθίζοντας στη σιωπή και τη θλίψη την ελληνική ΕΜΑΚ και τους Τούρκους συναδέλφους αλλά και όλο το πανελλήνιο που παρακολουθούσε live την προσπάθεια.

Όπως περιγράφει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, οι Έλληνες διασώστες αγκαλιάστηκαν για να μπορέσουν να τραβήξουν το άψυχο κορμάκι του παιδιού και να το παραδώσουν στους Τούρκους συναδέλφους τους, καθώς δεν ήθελαν να φανεί στις κάμερες η μικρή Φατμέ που δεν τα κατάφερε.

Φανερά λυπημένος που δεν κατάφερε να βγάλει το παιδάκι σώο ο Έλληνας πυροσβέστης που την ανέσυρε, αγκαλιάστηκε με τον Τούρκο συνάδελφό του ο οποίος τον ευχαρίστησε για την προσπάθεια που κατέβαλε.

Η κάμερα της ΕΡΤ που καταγράφει live την επιχείρηση της ελληνικής ΕΜΑΚ νωρίτερα κατέγραψε τη στιγμή που ο Έλληνας διασώστης είπε «θα ξαναμπώ πάλι μέσα». Λίγη ώρα αργότερα απεγκλωβίστηκε το παιδί και ο πόνος έδωσε τη θέση του στην ελπίδα και την αισιοδοξία με τους έλληνες διασώστες να αγκαλιάζονται.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 50χρονος πατέρας και η μία κόρη του ανασύρθηκαν ζωντανοί, όμως, νεκρές ήταν ήδη, από την ώρα που έφτασαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ, η μητέρα και η 7χρονη άλλη της κόρη, η Φατμά.

Η 7χρονη Φατμά που ήταν εκείνη που με τις φωνές της, τράβηξε την προσοχή των Ελλήνων διασωστών, δεν κατάφερε τελικά να μείνει στη ζωή, καθώς έμεινε πάνω από 24 ώρες κάτω από τα συντρίμμια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε Τουρκία και Συρία ανέρχεται συνολικά πλέον σε 5.151.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις