ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κλιμακώνεται η ένταση: Οι ΗΠΑ στέλνουν 31 άρματα Abrams στην Ουκρανία – Μετά τα Leopard της Γερμανίας

Κοινοποίηση
Tweet

Η απόφαση Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν στην Ουκρανία το ισοδύναμο ενός ουκρανικού τάγματος αρμάτων μάχης - ή 31 άρματα μάχης M1 Abrams, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης.

 Οι ΗΠΑ καταρτίζουν επίσης ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για τα τεθωρακισμένα, τα οποία είναι περίπλοκα στη λειτουργία και τη συντήρηση, δήλωσαν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου στους δημοσιογράφους νωρίτερα την Τετάρτη, σύμφωνα με το BBC.

Είπαν ότι τα άρματα μάχης θα μπορούσαν να χρειαστούν μήνες για να φτάσουν, επειδή παρέχονται μέσω της Πρωτοβουλίας για τη Βοήθεια Ασφάλειας στην Ουκρανία, η οποία χρησιμοποιεί εξοπλισμό από εμπορικούς προμηθευτές αντί για το αμερικανικό απόθεμα.

Ο Αμερικανός ηγέτης επέμεινε ότι η βοήθεια χρησιμοποιείται για να στηριχθεί η Ουκρανία και να μπορέσει να υπερασπιστεί και να προστατεύσει τα εδάφη της. «Δεν υπάρχει καμία επιθετική απειλή για τη Ρωσία», υπογράμμισε. «Αν τα στρατεύματα επιστρέψουν στη Ρωσία, αυτός ο πόλεμος θα είχε τελειώσει σήμερα», είπε.

 Λίγη ώρα νωρίτερα, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς είχε ανακοινώσει επίσημα την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard A2 στην Ουκρανία. 

«Ήταν σωστό και είναι σωστό που δεν επιτρέψαμε να παρασυρθούμε», σημείωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, υπερασπιζόμενος την απόφασή του να αναμένει τον συντονισμό με τις ΗΠΑ πριν εγκρίνει την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard 2-A6 στην Ουκρανία.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις