ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Πύρ» Μυλωνά για την αλλαγή σχεδίων στου Φλόκα- «Δεν θα επιτρέψουμε να έρχονται όλα τα σκουπίδια στη Δ. Αχαΐα»

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Η αναβολή του έργου

Η αναβολή που πήρε  ο διαγωνισμός του έργου κατασκευής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων και μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων στη θέση Φλόκα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, προβληματίζει και ανησυχεί τον Δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά, ο οποίος βλέπει πίσω από την καθυστέρηση να εκκολάπτεται αλλαγή σχεδίων και πρόκληση πονοκεφάλων.

 «Πρώτον, δημιουργείται ακόμα μια καθυστέρηση στην κατασκευή του εργοστασίου, πράγμα που δεν το θέλουμε. Δεύτερον, με τη δημιουργία γραμμής ανακύκλωσης στον ΧΥΤΑ ακυρώνεται αυτομάτως η διαδικασία να γίνεται η διαλογή και η ανακύκλωση των απορριμμάτων στην πηγή δηλαδή από τον κόσμο. Παράλληλα, ο κόσμος φεύγοντας από αυτό δεν νοιάζεται να ανακυκλώσει, δεν τον ενδιαφέρει να παράξει όλο και λιγότερα απορρίμματα, με συνέπεια όλα αυτά να οδηγούνται στο Φλόκα με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες που έχει για την περιοχή, για το εργοστάσιο και συνολικά για τη διαχείριση του ΧΥΤΑ.  Εκφράζω τις αμφιβολίες  μου και ζήτησα με επιστολή στον πρόεδρο του ΧΥΤΑ, να γίνει άμεσα η σύγκλιση του Δ.Σ. του ΣΥΔΙΣΑ για να συζητήσουμε τα νέα δεδομένα και να πάρουμε όποιες αποφάσεις απαιτούνται» λέει ο κ. Μυλωνάς.

Τι σημαίνει η καθυστέρηση της δημοπράτησης του έργου, για τη βιωσιμότητα του ΧΥΤΑ στο Φλόκα; Ο κ. Μυλωνάς, εξηγεί: «Όταν δημιουργείται μια γραμμή ανακύκλωσης στο εργοστάσιο και δεν υπάρχει ανακύκλωση πουθενά και επί της ουσίας βάζουμε ταφόπλακα στην ανακύκλωση, είναι εύκολο στον καθένα μετά να πει πάμε τα απορρίμματα στο Φλόκα, που έχουμε γραμμή ανακύκλωσης. Αυτόματα αυτό σημαίνει ότι δημιουργείται ο δρόμος να μεταφερθούν όλα τα απορρίμματα του νομού στο Φλόκα. Αυτό σημαίνει ότι η διάρκεια ζωής του Φλόκα από 10-12 χρόνια που είναι σήμερα, θα πάει στα 3-4 χρόνια, που σημαίνει ότι μετά θα είμαστε πάλι στην ίδια θέση, να ψάχνουμε καινούργιο ΧΥΤΑ και όλα από την αρχή. Ακυρώνεται όλη η διαδικασία και όλος ο προγραμματισμός».

Η ρύπανση της περιοχής, είναι ένα από τα ζητήματα, που θέτει ο Δήμαρχος:  «Αυτό που επίσης με ανησυχεί είναι η περαιτέρω ρύπανση της περιοχής, γενικότερα της Δυτικής Αχαΐας και ειδικότερα της Ωλενίας, γιατί οι εγκαταστάσεις εκεί είναι πάρα πολλά χρόνια και όσο καλά και αν λειτουργούν, υπάρχει η ρύπανση. Αυτή θέλουμε να την αποφύγουμε».

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις