BODY & SOUL

/

4 μικρά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να φύγουν τα κιλά του χειμώνα

Κοινοποίηση
Tweet

Ενημερωθείτε αναλυτικά

Μήπως καλοφάγατε μέσα στον χειμώνα; Μήπως έχετε ανέβει νούμερο στα ρούχα και τρέχετε να προλάβετε για να αποκτήσετε ‘καλό’ σώμα για το καλοκαίρι; Μην ανησυχείτε γιατί δεν είστε οι μόνοι! 

Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να ντρέπεστε για το σώμα σας, αλλά αν επιθυμείτε να χάσετε μερικά κιλάκια, μην ανησυχείτε! Μπορείτε πολύ εύκολα να ακολουθήσετε τις οδηγίες που σας δίνουμε, για να αποκτήσετε την πολυπόθητη σιλουέτα χωρίς εξαντλητικές δίαιτες και γυμναστική σπαρτιάτη πολεμιστή.

 

Δραστηριοποιηθείτε

Κάτι που δε θέλετε να ακούσετε (ούτε και εμείς τις περισσότερες φορές), είναι ότι θα πρέπει να γυμναστείτε. Πριν κλείστε τον υπολογιστή, σας ακούστε μας. Η γυμναστική δεν είναι μόνο πολλά βάρη και ώρες ατελείωτες στον διάδρομο και στο ελλειπτικό μηχάνημα. Τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ πιο απλά. 30 λεπτά γρήγορο περπάτημα, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα,  αρκούν για να δείτε τον αριθμό στην ζυγαριά να πέφτει. 30 λεπτά δεν είναι χρόνος που δε μπορείτε να βρείτε μέσα στην ημέρα. Καλό το Netflix, το Youtube και το παιχνίδι στο Betsson καζινο, αλλά αν μπορείτε να βρείτε χρόνο για αυτά, μπορείτε να κάνετε και κάτι καλό για την υγεία σας. Εναλλακτικά μπορείτε να βρείτε ένα χόμπι που περιλαμβάνει διασκέδαση με άσκηση, όπως ο χορός, η γιόγκα ή η πεζοπορία. Ξεκινώντας ένα τέτοιο χόμπι μπορείτε εκτός από την απώλεια βάρους, να γνωρίσετε και καινούργιο κόσμο.

 

Ελαττώστε τα ‘απ’έξω’

Δε θα σας πούμε να φάτε νερόβραστα κολοκυθάκια για βραδινό, ούτε γιαούρτι με 0% λιπαρά. Θα πρέπει να σταματήσετε να ψάχνετε την τελευταία μόδα σε διαίτες με αμφίβολα αποτελέσματα και να αφιερώσετε τον χρόνο αυτό στην προετοιμασία των γευμάτων σας. Πόσες φορές δε σας έχει συμβεί να τρώτε κάτι γρήγορα το πρωί με λίγο καφέ, να μην τρώτε τίποτα στη δουλειά και στο τέλος να γυρνάτε εξαντλημένοι στο σπίτι με τρομερή όρεξη για πολύ φαγητό. Αφήστε το διαφημιστικό με τα σουβλάκια και ανάψτε την κουζίνα…από πριν. Ο πιο εύκολος τρόπος για να αποφύγετε τα delivery, είναι να έχετε έτοιμο φαγητό αποβραδίς. Μπορείτε να βρείτε συνταγές για να έχετε έτοιμο φαγητό σε ταπεράκια και να τρώτε και στην δουλειά. Έτσι θα κόψετε εύκολα τις πίτσες τα σουβλάκια και τις μπουγάτσες. 

 

Προσέξτε τις κρυμμένες θερμίδες

Πολλές φορές πέφτουμε σε παγίδες με υγιεινά φαγητά, θεωρώντας ότι αυτά δεν έχουν θερμίδες, ενώ άλλες φορές καταναλώνουμε ποτά τα οποία φαίνεται να μην έχουν πολλές θερμίδες, αλλά στην  ουσία συμβαίνει το αντίθετο. Πόσες φορές πήραμε φυστίκια για να φάμε το βράδυ με ταινιούλα, θεωρώντας ότι οι ξηροί καρποί επειδή είναι πλούσιοι σε θρεπτικά στοιχεία δε παχαίνουν. Εκτός από τους ξηρούς καρπούς που είναι βόμβα θερμίδων αν καταναλωθούν σε μεγάλη ποσότητα, το ίδιο ισχύει και για τις λεγόμενες ‘υγρές’ θερμίδες. Μία έξοδος για κοκτέιλ μπορεί στην τελική να περιέχει περισσότερες θερμίδες από μία βραδια σε μια ταβέρνα. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο καφές. Μπορεί να μην τρώτε ποτέ γλυκά αλλά να πίνετε 2 mocha frappuccino με έξτρα σιρόπι καραμέλας, τα οποία αντιστοιχούν σε θερμίδες μέχρι και 2 σουβλάκια με πίτα!  

 

Μην κάνετε υπερβολές!

Ίσως το κυριότερο από όλα είναι το να μην κάνουμε υπερβολές. Και το παγωτό μας θα φάμε, και την πίτσα μας θα φάμε, αλλά με μέτρο. Το να φάμε ένα γεύμα που δεν είναι στο πρόγραμμα, δε σημαίνει ότι την επόμενη μέρα πρέπει να κάνουμε νηστεία ή να τρεφόμαστε με αέρα! Συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε σαν να μην συνέβη τίποτα.

 

Εν κατακλείδι

Με μικρές και διορθωτικές κινήσεις μέσα στη μέρα, μπορούμε να αποφύγουμε τα φαινομενικά ασήμαντα λάθη που μας οδηγούν στην αύξηση βάρους. Ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες και θα δείτε, ότι δεν απαιτείτε κάτι τόσο τρομερό για να χάσει κανείς μερικά κιλά και να αποκτήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής!

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Well Being