ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αποκαλύψεις Χρυσοχοϊδη που εμφανίζουν διαλυμένο το Λιμενικό Σώμα

Κοινοποίηση
Tweet

Οικτρή και απογοητευτική η εικόνα σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Απαράδεκτη είναι  η εικόνα που επικρατεί στο Λιμενικό Σώμα, σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος επεσήμανε ότι δεκάδες λιμενικοί υπηρετούν σε λιμεναρχεία της Θεσσαλονίκης, του Βόλου και της Στυλίδας ξεπερνώντας τον προβλεπόμενο αριθμό θέσεων, τη στιγμή που «στενάζουν» από έλλειψη προσωπικού λιμεναρχεία ευαίσθητων περιοχών, όπως της Μυτιλήνης, της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας που έχουν σοβαρά προβλήματα με την λαθρομετανάστευση.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, κατέκρινε επίσης το γεγονός ότι ούτε ένας διαγωνισμός δεν προκηρύχθηκε όταν εκατομμύρια ευρώ έμεναν παγωμένα σε αναξιοποίητους κωδικούς προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή δεκάδες επιχειρησιακά μέσα ακόμα και πλωτά και εναέρια μέσα του Λιμενικού είχαν καθηλωθεί λόγω βλαβών. Για παράδειγμα ο υπουργός αναφέρθηκε σ' έναν κωδικό με 5 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μόλις 4.100 ευρώ. Η προθεσμία του κωδικού λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2009.

Πάνος Καμμένος: Έχει δίκιο ο κ. Χρυσοχοΐδης

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και  o πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Πάνος Καμμένος προσθέτοντας ότι: για να εκταμιευθούν χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα, απαιτείται η αρμόδια προς αξιοποίηση των κονδυλίων υπηρεσία να διαθέτει πιστοποίηση. Η μοναδική υπηρεσία που είχε πιστοποιηθεί ήταν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου της οποίας είχα την ευθύνη. Αντίθετα ο κ. Παπαληγούρας, σταμάτησε τις διαδικασίες πιστοποίησης των υπολοίπων υπηρεσιών του ΥΕΝΑΝΠ και μάλιστα δεν κατέβαλε το οφειλούμενο ποσό των 5.000 ευρώ προς την εταιρία που είχε αναλάβει την διαδικασία.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η επεξεργασία νομοσχεδίου για τη σύσταση Αρχηγείου της Λιμενικής Ακτοφυλακής όπως ανακοίνωσε στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ήδη όπως είπε ο υπουργός συστάθηκε η Επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο ενώ υπολογίζεται ότι νόμος θα ψηφιστεί τον Φεβρουάριο του 2010.

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι πριν από μερικές ώρες ο πρωθυπουργός του ανέθεσε και την ευθύνη της δίωξης της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Επίσης υπό ίδρυση βρίσκεται η Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος της Ακτοφυλακής μέσα στην οποία θα λειτουργήσουν διευθύνσεις για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, των ναρκωτικών, του λαθρεμπορίου πάσης φύσης, της αρχαιοκαπηλίας, της θαλάσσιας ρύπανσης, αλλά και των εγκλημάτων του κοινού ποινικού δικαίου, της τρομοκρατίας, των εκρηκτικών, του τράφικινγ κλπ.

Η υπηρεσία αυτή θα είναι πανελλαδικής εμβέλειας και θα υπάγεται στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος ενώ θα αποκτήσει παραρτήματα σε πόλης όπως η Πάτρα, η Ηγουμενίτσα, η Ρόδος, η Κρήτη, η Θεσσαλονίκη, και η Μυτιλήνη ώστε να καταπολεμηθεί στη ρίζα του το οργανωμένο έγκλημα όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στην αντίστοιχη Υπηρεσία της Αστυνομίας ήδη σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, δημιουργήθηκαν 100 θέσεις αξιωματικών ειδικών καθηκόντων : οικονομολόγοι πάσης φύσεως, μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, χάκερς, οικονομολόγοι υγείας κλπ.

Ακόμη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στο θέμα της ασφάλειας των λιμένων, τονίζοντας ότι πολύ σύντομα οι Λιμενικοί δεν θα έχουν την ευθύνη της φύλαξής τους καθώς την ευθύνη αυτή θα επωμιστούν τα Λιμενικά Ταμεία με την ανάθεση του έργου σε ιδιωτικές εταιρίες προστασίας (security).

Πρόσθεσε ακόμα ότι όπου χρειαστεί μέσα στα λιμάνια θα παρεμβαίνει και η αστυνομία.

Για την αποστρατεία Λ. Φερούση

Σε επισήμανση δημοσιογραφων ότι η Ιταλία κατά δεκάδες επιστρέφει τους λαθρομετανάστες που διακινήθηκαν λάθρα με πλοία της γραμμής από την Πάτρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης αρκέστηκε να δηλώσει ότι: το φαινόμενο έχει μειωθεί σημαντικά. Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι δεν είχε λάβει γνώση της επιστολής που του απέστειλε ο πρόσφατα αποστρατευθής υποναύαρχος Λ.Σ. Ελευθέριος Φερούσης.

Για την ιστορία ο κ. Φερούσης στην επιστολή του μεταξύ άλλων καταγγέλλει την πρώην αλλά και την νυν στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού ότι γνώριζαν όλα τα προβλήματα που στιγμάτισαν το Λιμεναρχείο της Πάτρας, με την λειτουργία κυκλώματος δουλεμπόρων λιμενικών. Αναφέρει επίσης ότι ο πρώην υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας, παρουσία του τέως Αρχηγού Λ.Σ. Θεόδωρου Ρετζεπέρη, του ζήτησε να αλλάξει στοιχεία της ΕΔΕ που οι ίδιοι του ανέθεσαν να κάνει για το κύκλωμα της Πάτρας και επειδή ο ίδιος αρνήθηκε, τον οδήγησαν στην αποστρατεία.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις