ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο νεαρός σταρ Τομ Χόλαντ "έσκισε" με την περιπέτεια "Uncharted" - Ήταν 1η σε προτίμηση και στην Πάτρα

Κοινοποίηση
Tweet

Έκοψε το 4ήμερο της πρεμιέρας της πανελλαδικά πάνω από 27.000 εισιτήρια ενώ στο Αμερικάνικο boxoffice ξεπέρασε τα 51 εκατ. δολάρια παρά τις σχετικά μέτριες κριτικές

Η πολυδιαφημισμένη περιπέτεια «Uncharted» σε σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλάισερ που παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare, τα πήγε αρκετά καλά εισπρακτικά στο ξεκίνημα της το περασμένο τετραήμερο 17 έως 20 Φεβρουαρίου 2022, κόβοντας σε 86 αίθουσες πανελλαδικά  27.143 εισιτήρια και καταλαμβάνοντας την 1η θέση του πίνακα όπως είδαμε στο flix.gr. Η συγκεκριμένη ταινία που από ξένους κριτικούς χαρακτηρίστηκε ως ένα παρόμοιο φιλμ με το «National Treasure» του 2005, της Ντίσνι, με τον Νίκολας Κέιτζ, έχει βασιστεί σε δημοφιλές βίντεο γκέιμ και ουσιαστικά αποτελεί μία περιπέτεια με κυνήγι ενός θησαυρού, με απίθανες, ριψοκίνδυνες σκηνές όπως αυτή στο αεροπλάνο.

Το «Uncharted» κατάφερε να εδραιώσει εμπορικά το όνομα του μόλις 25χρονου Τομ Χόλαντ, του Σπάιντερμαν της νέας εποχής καθώς στις ΗΠΑ ούτε λίγο ούτε πολύ μαζί με τις εισπράξεις της Δευτέρας 21/2 που είναι η αργία της President’s Day, υπολογίζεται πως ξεπέρασε τα 51 εκατ. δολάρια συν άλλα 88 από τον υπόλοιπο κόσμο.

Βασισμένο όπως προείπαμε, σε μια από τις πιο δημοφιλείς και καλύτερες σε πωλήσεις σειρά βιντεοπαιχνιδιών όλων των εποχών, το «Uncharted» εξιστορεί την πρώτη περιπέτεια του Νέιθαν Ντρέικ (Τομ Χόλαντ), ο οποίος αναλαμβάνει παρέα με τον επιτήδειο κυνηγό θησαυρών Victor "Sully" Sullivan (στο ρόλο ο Μαρκ Γουόλμπεργκ) να βρουν και να φέρουν στην επιφάνεια μία χαμένη «περιουσία» του περίφημου Μαγγελάνου εδώ και 500 χρόνια.

Η καλογυρισμένη ταινία «Uncharted» παρά τις μέτριες κριτικές τραβά σαν μαγνήτης το κοινό και ήταν 1η σε επιλογή των θεατών και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare, όπως μάθαμε.

Το φιλμ μυστηρίου «Έγκλημα στον Νείλο» του Κένεθ Μπράνα συνέχισε με πάνω από 16.000 εισιτήρια και σε 11 μέρες προβολής έχει φτάσει τα 61.551 (η ταινία προβάλλεται και στην Πάτρα στο Πάνθεον και στα Odeon Veso Mare).

Η περιπέτεια δράσης «Ένας Οργισμένος Άνδρας Εκδικείται» του Γκάι Ρίτσι με τον γοητευτικό σταρ της αδρεναλίνης Τζέισον Στέιθαμ, τα πήγε συμπαθητικά και έκοψε σε 39 αίθουσες πανελλαδικά 5.763 εισιτήρια (παίζεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε).

Από τα νέα φιλμ της εβδομάδας που λόγω Όσκαρ κάποιος περίμενε περισσότερα πράγματα είναι το πολύ αξιόλογο και συναρπαστικό όχι μόνο για τους φίλους του τένις, φιλμ «Η Μέθοδος των Γουίλιαμς - King Richard» με την απίστευτη παρουσία και ερμηνεία του Γουίλ Σμιθ που ελπίζει να καταφέρει να πάρει φέτος το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου. Το φιλμ που είναι υποψήφιο για 6 Όσκαρ (καλύτερης ταινίας, α’ ανδρικού, β’ γυναικείου – Αουνζάνου Έλις, μοντάζ, πρωτότυπου σεναρίου και καλύτερου τραγουδιού) παίζεται και στην Πάτρα στην προβολή των 21.20 στην αίθουσα 1 των Odeon Veso Mare και αξίζει να το δείτε.

Σύμφωνα με τον πίνακα του τοπ-10, το 4ήμερο 17-20/2/2022, «Η Μέθοδος των Γουίλιαμς», σε 30 αίθουσες πανελλαδικά, προσέλκυσε 2.182 σινεφίλ, νούμερο σχετικά χαμηλό δεδομένης της Οσκαρικής διαφήμισης του φιλμ.

Τέλος η κομεντί «Παντρέψου Με» με την Τζένιφερ Λόπεζ σε 11 μέρες προβολής έφτασε οριακά τα 15.000 εισιτήρια (οι παγκόσμιες εισπράξεις είναι στα 36,5 εκατ. δολάρια) ενώ η υπερπαραγωγή με την Μιμή Ντενίση, «Σμύρνη μου Αγαπημένη», σε σχεδόν 9 εβδομάδες προβολής έφτασε τα 212.000 εισιτήρια πανελλαδικά.

Όσο για το «Spider-Man: No Way Home», επίσης με τον Τομ Χόλαντ σε 10 εβδομάδες προβολής είναι στα 460.000 εισιτήρια πανελλαδικά ενώ παγκοσμίως έχει φτάσει το δυσθεώρητο νούμερο του 1 δις, 832 εκατ. δολάρια.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture