ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς θα είναι το τελευταίο ΣK του Καρναβαλιού στην Πάτρα- Τι λένε στο thebest.gr Ήρα Κουρή και Χαράλαμπος Γώγος

Τσίχλα Κωνσταντίνα
konstantinatsi@hotmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Δε θα θυμίζει παλιές εποχές, προ κορωνοϊού.

Στη σκιά της πανδημίας θα βρεθεί και φέτος το πατρινό καρναβάλι που χωρίς αμφιβολία δε θα θυμίζει παλιές εποχές, προ κορωνοϊού.

Οι τελικές αποφάσεις των ειδικών δεν έχουν παρθεί, ωστόσο το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να πραγματοποιηθούν κάποιες ελεγχόμενες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις. Ειδικά για το τελευταίο τριήμερο ο Δήμος έχει σχεδιάσει street happenings που δε θα βρίσκονται σε σταθερά σημεία ενώ έχει σχεδιαστεί και τελετή λήξης.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού, Ήρα Κουρή, «αύριο θα δοθεί στη δημοσιότητα  το πρόγραμμα που έχει διαμορφωθεί και ξεκινά επίσης αύριο, Παρασκευή. Ξεκινάμε με το διαδικτυακό φεστιβάλ Μώμος ο Πατρεύς και ολοκληρώνουμε στις 8 Μαρτίου με θεατρικές παραστάσεις, μουσικά δρώμενα, θέατρο δρόμου, Καραγκιόζη, εικαστικές εκθέσεις και το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού δια ζώσης.

Έχουμε σχεδιάσει τις εκδηλώσεις με βάση τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν σήμερα. Το τελευταίο τριήμερο, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού εξαρτάται από τις τελικές αποφάσεις των ειδικών. Ο Δήμος θα διαμορφώσει το πρόγραμμα ανάλογα. Ωστόσο έχουμε σχεδιάσει και μία τελετή λήξης ενώ θα έχουμε στους δρόμους το μουσικό άρμα που θα κάνει τη βόλτα του στο κέντρο της πόλης.  Πρέπει να αποφύγουμε το συνωστισμό και δεν θέλουμε να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας.  Αυτή την εικόνα δίνουν και οι καρναβαλιστές. Ό,τι έχουν κάνει μέχρι τώρα δείχνει απόλυτα σεβασμό στα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στηριζόμαστε περισσότερο σε street happenings. Δράσεις στο δρόμο θα γίνονται ξαφνικά και δε θα είναι σε σταθερό σημείο.  Υπάρχει και η Καρναβαλούπολη στα Παλαιά σφαγεία που θα είναι ελεγχόμενη. Από εκεί και πέρα είμαστε σε αναμονή. Θα είμαστε προσεκτικοί αλλά δε θα αφήσουμε να ναυαγήσει το Καρναβάλι, θα το κρατήσουμε ζωντανό με όποιο τρόπο μπορούμε».

Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα.  Όπως επεσήμανε και ο καθηγητής- λοιμωξιόλογος, Χαράλαμπος Γώγος, στο thebest,gr, «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δεδομένα, θα συζητηθούν όλα την επόμενη εβδομάδα, την Τετάρτη. Ίσως επιτραπούν και ίσως κερδίσουμε κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις χαμηλού ρίσκου. Θα δούμε πώς θα πάει αυτή η εβδομάδα, τι δεδομένα θα έχουμε έτσι ώστε να γνωρίζουμε τι μπορεί να επιτραπεί».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις