ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γώγος: Δύσκολο να έχουμε στην Πάτρα καρναβάλι αλά παλαιά

Τσίχλα Κωνσταντίνα
konstantinatsi@hotmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Τι λέει στο thebest.gr ο Χαράλαμπος Γώγος

Μεγάλο ερώτημα είναι για την Πάτρα αν θα μπορέσει αυτή τη φορά να ζήσει ένα «κανονικό» Καρναβάλι έχοντας χάσει ήδη δύο λόγω της πανδημίας με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για την πόλη και την οικονομία της. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο Καρναβαλικός Οργανισμός του Δήμου έχει προχωρήσει ήδη στον σχεδιασμό καρναβαλικών εκδηλώσεων ενώ είναι  έτοιμο και το πλάνο για την τελετή έναρξης. Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα θα παρθούν αποφάσεις από το διοικητικό συμβούλιο.

Ωστόσο το πώς ακριβώς θα είναι η κατάσταση σε επίπεδο πανδημίας και τι θα επιτρέψει, είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να ξέρει από τώρα. Η χρονική περίοδος που είναι το καρναβάλι αλλά και ο συνωστισμός που δημιουργείται είναι τα μεγάλα εμπόδια. 

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, «Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα σχετικά με το Καρναβάλι. Έχω μιλήσει και με τον Δήμαρχο, όμως είναι δύσκολο να κάνει κανείς κάποια πρόβλεψη για το καρναβάλι. Θεωρώ όμως ότι είναι δύσκολο, για άλλη μία φορά, να έχουμε ένα Πατρινό καρναβάλι αλά παλαιά. Πρόκειται για μία γιορτή με μεγάλη συσσώρευση κόσμου. Αν τα πράγματα βελτιωθούν εμβολιαστικά, όλα είναι πιθανά. Γενικώς όμως το βλέπω δύσκολο.

Μην ξεχνάμε ότι το καρναβάλι είναι μέσα στον χειμώνα. Αν ήταν το καλοκαίρι θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα αλλά με τα τωρινά δεδομένα δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη.  Για πραράδειγμα, αυτή τη στιγμή, στη νότια Ελλάδα τα πράγματα πάνε καλά. Έχουν πέσει οι νοσηλείες, έχουν μειωθεί τα κρούσματα. Από την άλλη στη βόρεια Ελλάδα τα πράγματα είναι πιεσμένα. Υπάρχει λοιπόν μία ανομοιογένεια».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις