ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δύο Πατρινές στην κορυφή του Ολύμπου!

Κοινοποίηση
Tweet

Εμπειρία ζωής!

Μια ξεχωριστή εμπειρία ζωής έζησαν δύο Πατρινές. Η Γεωργία Σκέντζου και η Διαλεχτή Χουρδούμη. Κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή του Ολύμπου. Δείτε πως αποτυπώνεται η εμπειρία τους μέσω την ανάρτησης στο facebook:

Γράφει η κ. Σκέντζου:

Λένε ότι η ζωή μετριέται με τις στιγμές που σου κόβουν την ανάσα... Μια τέτοια εμπειρία είναι η ανάβαση στη κορυφή του ΟΛΎΜΠΟΥ!!
ΠΡΏΤΗ φορά στον ΌΛΥΜΠΟ , όχι ένα απλά ψηλό βουνό, όχι απλά το ψηλότερο στην Ελλάδα, δεν είναι αυτά που αξίζουν να μιλήσεις ΜΑ η ενέργεια του!! Είναι το βουνό των θεών του Ελληνικού Φωτός... Είναι το βουνό που πηγάζει η αφθονία κι ας την έχουμε ξεχάσει γιατί μας τη δίδαξαν για μύθο....Ενω είναι η πραγματική πηγή του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ!
Ξεκινήσαμε αυθημερόν για ανάβαση στο μυτικα κ τα καταφέραμε. Συγκλονιστικα συναισθήματα σε λουζουν σε όλη τη διαδρομή, ανεβαίνεις κ αφήνεις να εισερθει η ενέργεια της πηγής μέσα σου κ φτάνοντας στο οροπέδιο ανατριχιαζεις χωρίς να ξέρεις το λόγο! Ο θρόνος του ΔΙΑ δεσπόζει επιβλητικός με τη μορφή του λαξευμενη φυσικά πάνω του! Προχωρώντας στα άνετα έως τώρα μονοπάτια διασχίζοντας το στεφάνι φτάνεις επιτέλους στο λεγόμενο λούκι ( όνομα κ πράγμα ?). Κοιτάζεις ψηλά κ βλέπεις τους ανθρώπους μια σταλιά να κρέμονται στους βράχους με κλίση 70-80 μοιρών, ανηφοριζοντας για τη κορυφή Πάνθεον ή Μυτικας στα 2919μ.
Κι εδώ ξεκινά η υπερβαση! ??
Κάποιοι το βλέπουν κ σταματούν κ επιστρέφουν κάποιοι συνεχίζουν......
Η αδρεναλίνη κάνει γλέντια?, βήμα-βήμα πέτρα πέτρα σκαρφαλώνουντας το τελευταίο 1,5χλμ . Φόβος κ δεος σε κρατούν σταθερά κολλημένο στα βράχια έρποντας ως τη κορυφη κι εκεί τελειώνουν όλα!!!
Μαγεία κ συγκίνηση (προσωπικά επιπλέον ετρεμαν χέρια κ πόδια χαχα)
Δεξια κ αριστερά τα λεγόμενα καζάνια δηλ κατακόρυφα κενά 90 μοιρών εκατοντάδων μέτρων που φοβάσαι να τα κοιτάξεις ?
Επιστροφή από τη διαδρομή κακοσκαλα με την όπισθεν κ πάντα κολλημένοι στο βράχο.
Από εκεί κ πέρα πάλι μονοπάτι κ κατάβαση μέσα από απλικο τοπίο με σαρες, έπειτα εναλλαγή σε δάσος με τα αιωνόβια Ρομπολα κ πίσω στα Πριόνια!
Πεζοπορία 12,5 ώρες διαδρομή 23,5 χλμ κ θετική υψομετρική διαφορά 2200μ
Ευγνώμων ?❤️

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις