ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ομιλία του Άγγελου Τσιγκρή στην Κέρτεζη, στη μνήμη του Αναγνώστη Στριφτόμπολα – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση
Tweet

200 χρόνια από τον θάνατό του

Ο Αχαιός βουλευτής και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, ήταν ο επίτιμος ομιλητής στην εκδήλωση μνήμης για τα 200 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Επανάστασης Αναγνώστη Στριφτόμπολα στην Κέρτεζη Καλαβρύτων. 

 Με αφορμή την εκδήλωση αυτή, ο Αχαιός βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

 «Τιμάμε σήμερα τα 200 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Αχαιού αγωνιστή της Επανάστασης του 1821 Δημήτρη (Αναγνώστη) Στροφτόμπολα, στον τόπο που γεννήθηκε, στην Κέρτεζη των Καλαβρύτων.

Από τα ιστορικά και μαρτυρικά μας Καλάβρυτα στέλνουμε το μήνυμα ότι η ιστορική μνήμη αποτελεί την αλάθητη πυξίδα των εθνών προς τη δόξα και ότι οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να ζήσουν τις ίδιες τραγωδίες. 

Εμείς, εδώ στα Καλάβρυτα, το γνωρίζουμε καλά και με στεντόρεια τη φωνή το μεταφέρουμε, με κάθε ευκαιρία, στη νέα γενιά…».

____________________

 


Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις