STYLE

/

Είδατε τα lip rings στη Chanel Cruise; Πολύ punk με έμπνευση τον Cocteau!

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Πώς είναι να χαμογελάς με logo CC στα χείλη, πετώντας περιστέρια σε λατομείο της Νότιας Γαλλίας

Πλούσιος ο απόηχος από το cruise show του οίκου Chanel στα Carrières de Lumières, τα λατομεία ασβεστόλιθου στο γραφικό χωριό Les Baux-de-Provence,  όπου είχε γυριστεί το φιλμ  «The Testament of Orpheus» του Jean Cocteau, προσωπικού φίλου της Gabrielle Chanel. O καινοτόμος γάλλος ποιητής και κινηματογραφιστής ενέπνευσε το φινάλε με την απελευθέρωση περιστεριών στον ουρανό αλλά και την χρωματική παλέτα, όπως και το γενικότερο, επαναστατικό πνεύμα της επίδειξης.

 

Όπως εξήγησε η Virginie Viard: «H απλότητα, η ακρίβεια και η ποίηση των ταινιών του με έκανε να επιθυμώ να δημιουργήσω μια πολύ καθαρή collection, με δύο διακριτούς τόνους, το λαμπερό λευκό και το βαθύ μαύρο. Για να εκφράσω τον ακραίο νεοτερισμό του θέλησα κάτι αρκετά ροκ. Πολλά κρόσσια, δέρμα, χάντρες και πούλιες, t-shirts με το πρόσωπο του μοντέλου Lola Nicon (που άνοιξε και έκλεισε το σόου) φορεμένα με τουίντ κοστούμια και παπούτσια Mary-Janes. Ένα look που να θυμίζει το νεοτερισμό των ‘60s και της πανκ».

 

Μετά από καιρό είδαμε λοιπόν πολλές mini φούστες, δικτυωτές κάπες και δικτυωτά καλσόν, λευκά παντελόνια, σύνολα και φορέματα με γραφιστικά prints και πολλά «επιθετικά» κοσμήματα και αξεσουάρ. H ασπρόμαυρη διχρωμία καταπατήθηκε μόνο από ελάχιστο ροζ και μπλε και κάποια ανάγλυφα λουλούδια της περιοχής. Κρόσια, φτερά, τουίντ και δέρμα συμπληρώθηκαν από «edgy» beauty looks. Συγκεκριμένα τα μοντέλα παρέλασαν με "βαρύ" μαύρο περίγραμμα ματιών  και ροδαλά μάγουλα. Προτάθηκαν χτενίσματα choppy bobs και pixies, αλλά και voluminous μπούκλες με έντονες πλαινές χωρίστρες. Μεγάλη εντύπωση έκαναν τα lip rings με το χαρακτηριστικό CC  στα χείλη, μια ξεκάθαρη punk αναφορά. 

 

Το κοινό ήταν πολύ περιορισμένο και «κλειστό», περιλαμβάνοντας τη μούσα του οίκου Σαρλότ Κασιράγκι, συνοδευόμενη από τη μητέρα της, Καρολίνα του Μονακό, την τραγουδίστρια Βανέσα Παραντί και την style icon και συγγραφέα Καρολίν ντε Μεγκρέ. Ακολούθησε πάρτι στον κήπο του κοντινού ξενοδοχείου Baumaniere με  live πρόγραμμα όπου η γαλαζοαίματη Σαρλότ αποπειράθηκε να τραγουδήσει για πρώτη φορά μπροστά σε κόσμο. Ο Cocteau θεωρούσε την Chanel την μεγαλύτερη couturiere της εποχής του. Άλλη «κολλητή» του ήταν η επίσης αξέχαστη Εντιθ Πιαφ.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View