ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Ο Απ. Βακάκης πούλησε το 3,5% των μετοχών του jumbo

Κοινοποίηση
Tweet

Αξίας 75εκ. ευρώ!

Στην πώληση 4,8 εκατ. κοινών μετοχών, οι οποίες αντιστοιχούν στο 3,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbo, προχώρησε ο Απόστολος Βακάκης, μέσω της κυπριακής εταιρείας Tanocerian Maritime.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η διαδικασία πραγματοποιήθηκε μέσω «book building» και ήταν απολύτως επιτυχημένη, υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό. 

H αξία της συναλλαγής κυμάνθηκε στα 75 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί γνωστό ποιοι επενδυτές συμμετείχαν στην αγορά των 4,8 εκατ. μετοχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Tanocerian Maritime ήλεγχε το 23,2% του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής, με αποτέλεσμα το τρέχον ποσοστό της να περιορίζεται ελαφρώς κάτω του 20%.

Το 2017, ο κ. Βακάκης είχε προχωρήσει σε αντίστοιχη διαδικασία, διαθέτοντας προς πώληση -επίσης- το 3,5% των μετοχών της εισηγμένης. 

Σήμερα, η μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες της τάξης του 2,5%, υποχωρώντας στα 15,7 ευρώ. Από τις αρχές του 2021, πάντως, τα σωρευτικά κέρδη ξεπερνούν το 12%.

 

Πηγή: moneyreview.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις