DECO

/

Less is now: Γνωρίστε το διάσημο ντουέτο The Minimalists στο Netflix, αλλάζοντας τρόπο ζωής

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Ένα ντοκιμαντέρ που μας μαθαίνει να κρατάμε μόνο τα σημαντικά πράγματα, είναι πασίγνωστο στην Αμερική

Εχοντας διανύσει δεκαετίες συλλέγοντας πολυπόθητα «λάφυρα» για το σπίτι, δυσκολευόμαστε να απαλλαγούμε από έπιπλα και αντικείμενα, έστω κι αν τελικά δυσκολεύουν τη ζωή μας. Το ντοκιμαντέρ «Less is now» που ξεκίνησε την πρώτη μέρα του Ιανουαρίου στο Netflix βασίζεται στη μέθοδο, ή καλύτερα στο κίνημα του μινιμαλισμού, όχι από πλευράς αισθητικής, αλλά από τη σκοπιά της οργάνωσης, της φιλοσοφίας και της πεποίθησης ότι μπορούμε να ζούμε με λιγότερα. Οι παλιοί φίλοι Τζόσουα Φιλντς Μίλμπερν και Ράιν Νικοντίμους, αμερικανοί συγγραφείς, παραγωγοί, ομιλητές και διάσημοι ως The Minimalists, εξηγούν πώς  θα τα καταφέρουμε. Το φιλμ αφηγείται την ιστορία τους, μέσα από την οποία διδασκόμαστε να «αφήνουμε χώρο στα σημαντικότερα».

«Στην ουσία μιλάμε για μια επανεκκίνηση» λέει ο Νικοντίμους.  Όλα ξεκίνησαν 10 χρόνια πριν όταν οι ίδιοι ήταν 25άρηδες με φιλοδοξίες στη δουλειά και εμμονή με το shopping. «Στις δυτικές κοινωνίες η καλή ζωή συνδέεται με τα υπάρχοντα» αναφέρουν. «Αποφασίσαμε λοιπόν να απλοποιήσουμε τη ζωή μας, με κόλπα τύπου «να ξεφορτωθώ 30 πράγματα σε 30 μέρες». H ουσία του μινιμαλισμού είναι να κρατάμε μόνο εκείνα που μας δίνουν χαρά. Ζούμε μόνο με αυτά που χρειαζόμαστε».

Σαν ντουέτο δημιούργησαν το «Minimalist Rulebook» ενώ το 2016 το ντοκιμαντέρ «Minimalism: A Documentary About the Important Things» είχε τεράστια απήχηση απογειώνοντας το όνομά τους στο διαδίκτυο και τις εκδόσεις. Συνέχισαν με βιβλία, περιοδείες, εκπομπές, εμφανίσεις σε πανεπιστήμια ή στην Οπρα Γουίνφρει προμοτάροντας το minimalist lifestyle. To φανατικό τους κοινό ξεπερνάει τα 20 εκατομμύρια κατά το περιοδικό GQ. Zουν πια στο Λος Αντζελες με τις συζύγους τους. Θεωρούνται συνεχιστές της τάσης που καθιέρωσε η ασιάτισσα Marie Kondo, η βασίλισσα της τάξης στο σπίτι, μιας από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της εποχής μας σύμφωνα με το Time.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View