ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Δικαίωση για 3 καταστήματα εστίασης της Πάτρας που είχαν κλείσει

Κοινοποίηση
Tweet

Το δικαστήριο διέταξε την επαναλειτουργία τους και την αναστολή πληρωμής του προστίμου των 10.000 ευρώ που είχαν επιβληθεί

Θετική εξέλιξη είχε υπόθεση επιβολής προστίμου και αναστολής λειτουργίας που αφορούσε Πατρινές επιχειρήσεις εστίασης. Τα πρόστιμα και η διαταγή αναστολής λειτουργίας για 15 μέρες είχαν επιδοθεί από την Αρχή Διαφάνειας και την Αστυνομία μετά από έλεγχο σε τρεις Πατρινές επιχειρήσεις εστίασης για συνωστισμό και υπέρβαση του ορίου ατόμων ανάλογα τα τετραγωνικά των μαγαζιών σύμφωνα με τις διατάξεις περί κορωνοϊού.

Ωστόσο όπως ανέφερε ο δικηγόρος Άκης Βαβαρούτας στο thebest.gr, το πρωί της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου 2020 η υπόθεση συζητήθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Πάτρας και η προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε δικαίωσε τις επιχειρήσεις παίρνοντας πίσω τα πρόστιμα των 10.000 ευρώ και ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για τις επιχειρήσεις του χώρου και αντιστρέφοντας τις εντυπώσεις μιας και είναι γεγονός πως λόγω της όλης κατάστασης ήταν στο «μάτι του κυκλώνα».

Έτσι οι επιχειρηματίες του καφέ Dot στη Ρήγα Φεραίου και Παντανάσσης στο κάτω μέρος (που πολλοί περαστικοί και θαμώνες το είδαν έκπληκτοι κλειστό τις προηγούμενες μέρες) αλλά και του «Κρασοπότηρου» στην οδό Ηφαίστου και του καφέ «Ma Cocotte» στη Ρ. Φεραίου νιώθουν δικαιωμένοι πως άδικα τους επιβλήθηκαν τα πρόστιμα και η αναστολή λειτουργίας σε μία πόλη που είναι γεγονός πως φροντίζει να τηρεί το νόμο χωρίς να δίνει δικαίωμα όπως συμβαίνει αλλού όπως στην Αθήνα.

Ο δικηγόρος Άκης Βαβαρούτας όπως ανέφερε στο thebest.gr, ήδη τα μαγαζιά μπορούν άμεσα να επαναλειτουργήσουν και μπορεί το Dot ήδη κιόλας να έχει ανοίξει και πάλι. Σύμφωνα τέλος με το νόμο θα πρέπει ανά 2 τ.μ. του ωφέλιμου χώρου να υπάρχει 1 άτομο ενώ στα αυστηρά πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας στις 3 αυτές επιχειρήσεις δεν πρέπει να ξεχνάμε και το πολύ αυστηρό κλίμα που επικράτησε τις προηγούμενες εβδομάδες που η Πάτρα και η Αχαΐα βρισκόταν στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί), μία ανάσα δηλαδή πριν το κόκκινο που θα σήμαινε «συναγερμό».

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Κοινοποίηση
Tweet
Σχόλια

Ειδήσεις

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρία σας στο website και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αναλυτικά.