STYLE

/

Dolce e Gabbana: Ενεση αισιοδοξίας με εκτυφλωτικά, ανακυκλωμένα πάτσγουρκ στη Milan Fashion Week

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

H μόνιμη πολιτισμική τους εμμονή, η Σικελία, ήταν το θέμα ενός από τα πιο χαρούμενα show ever

Mετά το «βαρύ» και παραμυθένιο alta moda show στη Φλωρεντία, οι Dolce e Gabbana παρουσίασαν κάτι πιο ανάλαφρο, προσγειωμένο και χαρούμενο για να «ανεβάσουν» τους τόνους στην «πληγωμένη» από την πανδημία Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. Για την άνοιξη- καλοκαίρι 2021 δημιούργησαν τη συλλογή «Patchwork of Sicily», που εκφράζει απερίφραστα ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει το κίνημα της ανακύκλωσης στο ντύσιμο. Το διάσημο ιταλικό ντουέτο εμπνεύστηκε ακόμα μια φορά από το λατρεμένο τους νησί, τη Σικελία (τόπο καταγωγής του Ντομένικο Ντόλτσε) χρησιμοποιώντας κομμάτια από παλιότερα ρούχα και υφάσματα.

«Βασιστήκαμε σε μια επίδειξη που είχαμε κάνει σε seventies style το 1993, κομμάτια της οποίας επαναφέραμε με αισθητική nineties και πολιτισμικές επιρροές από ισπανούς και άραβες. Η collection παροτρύνει τον κόσμο να μην πετάει τα παλιά πράγματα. Μπορείς να παραλλάξεις πουλόβερ, πουκάμισα, παντελόνια που δεν φοράς δημιουργώντας κάτι καινούριο. Επιπλέον, στη δική μας δουλειά στα πάτσγουορκ το παραμικρό κομματάκι έχει συνδεθεί στο χέρι. Για μας η αξία του χειροποίητου παραμένει ανεκτίμητη», εξηγούν. Ετσι, τα γνώριμα pin up midi dresses, τα φλογερά βολάν, τα θεαματικά κοστούμια, τα shirtdresses αλλά και τα μαξιμαλιστικά μάξι είναι πάλι εδώ, με χίππικο «αέρα» και ολοκαίνουρια ματιά. Τα εκτυφλωτικά τους χρώματα και το σμίξιμο των prints (μπροκάρ, λεοπάρ, πουά, λουλουδάτα, τζιν κ.α) μεταδίδουν μόνο θετικά μηνύματα για την «επόμενη μέρα».

Οι Dolce e Gabbana λειτούργησαν με το συνδυασμό φυσικής επίδειξης, βιντεοσκοπημένων δηλώσεων και live διαδικτυακής μετάδοσης, λύση που κερδίζει έδαφος στην πλειοψηφία των luxury brands.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View