ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι οι φωτογράφοι από τη συνέντευξη Τσιόδρα – Χαρδαλιά

Κοινοποίηση
Tweet

Η ανάρτηση του πατρινού φωτογράφου Μενέλου Μυρίλλα

Να αποχωρήσουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου των Τσιόδρα και Χαρδαλιά αποφάσισαν φωτορεπόρτερ.

Όπως καταγγέλλουν, υπεύθυνος από το γραφείο Τύπου του Νίκου Χαρδαλιά τους ενημέρωσε ότι έπρεπε να φωτογραφίσουν εντός λίγων λεπτών διότι οι ομιλητές ενοχλούνται από τα κλικ και τον θόρυβο.

Το γεγονός αυτό εξόργισε τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην αίθουσα για να καλύψουν τη συνέντευξη Τύπου καθ’όλη τη διάρκειά της, κάτι δηλαδή που αποτελεί και τη δουλειά ενός φωτορεπόρτερ.

Όπως λένε οι ίδιοι οι φωτορεπόρτερ δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο ποτέ στα χρονικά.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Πατρινού φωτορεπόρτερ Μενέλου Μυρίλλα, ο οποίος έγραψε τα εξής:

«Το καινούριο κόλπο ορισμένων γραφείων Τύπου υπουργείων εκμεταλλευόμενα την πανδημία είναι το να αφήνουν τους φωτογράφους που καλύπτουν την συνέντευξη μόνο ένα λεπτό να βγάλουν φωτογραφίες πριν αρχίσει αυτή και μετά να τους ζητάνε να αποχωρούν. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής αυτό έχει συμβεί σε εμένα δύο φορές και ήταν και στις δύο παρων ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας οπότε υπάρχει η πιθανότητα να είναι μόνο του συγκεκριμένου το παραπάνω βίτσιο. Ο λόγος που συμβαίνει ποικίλει, πάντα ακούγεται το για λόγους ασφαλείας για τον κορονοϊό καθώς είναι τρεντι αλλά και τις δύο φορές έχω ακούσει από διαφορετικούς ανθρώπους την απορία δηλαδή θα τραβάτε φωτογραφίες την ώρα που μιλάει ο υπουργός (υφυπουργός παιδιά μην γινόμαστε παλιό ΠΑΣΟΚ ορθόδοξο που όλοι ήταν πρόεδροι) και σήμερα συνοδεύτηκε η απορία με το ότι θα ακούγεται το τσακα τσουκα από τις μηχανές.

Οκ. Ας το ξεκαθαρίσουμε. Ναι, στις συνεντεύξεις Τυπου τραβάμε αυτόν που μιλάει την ώρα που μιλάει ή την ώρα που δεν μιλάει, έτσι γίνεται παγκοσμίως και πάει με το territory και τις υποχρεώσεις που έχει ένα δημόσιο πρόσωπο όταν δίνει συνέντευξη στον Τύπο. Αν υπάρχει πρόβλημα π.χ φωτογραφοφοβία (sic) ή τρόμος ότι η φωτογραφία σου παίρνει την ψυχή υποθέτω δεν αναλαμβάνεις πόστο που απαιτεί να φωτογραφίζεσαι. Επίσης μπορεί όλοι εσείς στα υπουργεία έχοντας συνηθίσει στις άθλιες φωτογραφίες που μοιράζετε και τις οποίες συνήθως βγάζει κάποιος έρμος με το κινητό του να πιστεύετε ότι ένα λεπτό είναι υπέρ αρκετό ειδικά αν σου στήνεται ευθυτενως ο φωτογραφιζομενος αλλά η πραγματικότητα είναι ότι κανείς επαγγελματίας δεν θα βγάλει φωτογραφία τόσο στημένη εκτός αν βγάζει παιδάκια του νηπιαγωγείου με το μολύβι στο χέρι και όλοι θα περιμένουμε την σΤ γιατί είμαστε εκεί να καταγράψουμε το γεγονός όχι να βγάλουμε κάποιον ωραίο γκόμενο. Η μηχανές μας έχουν πάψει εδώ και χρόνια να κάνουν τσακα τσουκα και είναι είτε εντελώς αθόρυβες είτε κάνουν πολύ ελαφρύ θόρυβο, τα καλά της τεχνολογικής εξέλιξης είναι αυτά.

Αν υπάρχει ένα θέμα είναι το ποσά άτομα (φωτογράφοι) μπορούν να βρίσκονται στον χώρο την ώρα της συνέντευξης. Απλή λογική, επιπέδου δημοτικού, είναι να το αποφασίσετε πριν την συνέντευξη (γι'αυτό σας πήρα τρία τηλέφωνα σήμερα γιατί ξέροντας την χώρα και την χρυσή ευκαιρία που σας έδωσε η πανδημία τη φοβήθηκα τη δουλειά) και να το πείτε στην εφε ώστε να σας πει ποια μέλη θα παρευρεθούν με διαδικασία rotation κάθε φορά ώστε να γίνει το pool όπως πρέπει. Όχι να ορίζετε εσείς ποιος θα έρθει όπως κάνατε κατά την διάρκεια του lockdown γιατί εκτός από αντιδεοντολογικό και αθέμιτο θυμίζει και λίγο Βόρειο Κορέα η τακτική.»

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις