ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θλίψη για την απώλεια του γνωστού καθηγητή μαθηματικού Γεωργίου Δεληγιώργη

Κοινοποίηση
Tweet

Την Τετάρτη 8/7/2020 στις 11 το πρωί η κηδεία του στο νέο ιερό ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών

Θλίψη και συγκίνηση σκόρπισε στην κοινωνία της Πάτρας η δυσάρεστη είδηση της εκδημίας του Γεωργίου Δημ. Δεληγιώργη στα 84 του χρόνια, ο οποίος ήταν καθηγητής μαθηματικός, ενώ διετέλεσε πρόεδρος και εκ των ιδρυτών της Απολλωνιάδας.

Ο εκλιπών υπήρξε από τους πρώτους καθηγητές - φροντιστές της Πάτρας και διατηρούσε μαζί με τον Ανδρέα Ηλιόπουλο, και τους Μαράτο, Κοκόση και Ζούπα στην συνέχεια το περίφημο Φροντιστήριο «Πρότυπο», από το οποίο πέρασαν πολλά Πατρινόπουλα και βοηθήθηκαν σημαντικά στην προσπάθεια τους να περάσουν στο πανεπιστήμιο.

Ο Γεώργιος Δεληγιώργης είχε βγει πλέον στη σύνταξη ενώ πέρα από την ενασχόληση του με τον απαιτητικό τομέα της εκπαίδευσης και δη τη διδασκαλία των μαθηματικών, ήταν και λάτρης του αθλητισμού και υπήρξε εκ των ιδρυτών της θυγατρικής ομάδας μπάσκετ του Απόλλωνα, της Απολλωνιάδας στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος της για πέντε χρόνια.

Ο καθηγητής μαθηματικός Γιώργος Δεληγιώργης έφυγε σε ηλικία 84 ετών, εντελώς ξαφνικά το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουλίου 2020 και ο θάνατος του λύπησε πολλούς καθώς έχαιρε της αγάπης και της εκτίμησης της Πατραϊκής κοινωνίας.

Με την σύζυγό του Τούλα, είχαν αποκτήσει 2 κόρες, την Στέλλα που εργάζεται ως τραπεζικός, η οποία είναι παντρεμένη με τον πατρινό Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και διεθνή αθλητή του Χάντμπολ, Σάκη Παπαγιαννόπουλο και τη Χριστίνα Δεληγιώργη, η οποία και ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της στην εκπαίδευση και εργάζεται ως καθηγήτρια της Γαλλικής Φιλολογίας, ζώντας στην Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γεώργιος Δεληγιώργης που ήταν παππούς (ο εγγονός του λέγεται Μάριος), επιστρέφοντας στο σπίτι του μετά από μία σύντομη βόλτα ένιωσε έντονη αδιαθεσία και λίγο μετά άφησε την τελευταία του πνοή.

Η κηδεία του θα τελεστεί στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου, την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 στις 11 το πρωί και θα ακολουθήσει η ταφή του στο Β’ Δημοτικό κοιμητήριο Λεύκας Πατρών.  

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις