SPOTLIGHT

/

Αγγελοπούλου- Μπογδάνος τσακώθηκαν στο twitter για την Αγία Τριάδα και τον Κοραή

Κοινοποίηση
Tweet

Ο διάλογος τους

Απαντήσεις σε αδιάκριτες ερωτήσεις που της γίνονται στο twitter απαντά το τελευταίο διάστημα η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Μάλιστα Kάποιες αναρτήσεις της προκάλεσαν έντονες συζητήσεις στην διαδικτυακή κοινότητα. Δεν διστάζει, να απαντάει προσωπικά στα σχόλια που αναρτώνται ή σε ερωτήσεις που της γίνονται, όσο αδιάκριτες κι αν είναι αυτές.

Αυτή τη φορά, μια ανάρτηση της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου στην οποία υποστήριζε την ελευθερία απόψεων και την πολυπολιτισμικότητα, δέχτηκε βροχή σχολίων. Ακόμη και ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος διεφώνησε μαζί της και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

«Στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε, αυτήν του 2021 και μετά, οι διαφορετικές προτιμήσεις δεν είναι αιτία πολέμου. Ο Κοραής, στα σχόλιά του για το Σύνταγμα της Ελλάδας, έλεγε: «δεν με ενδιαφέρει σε ποιο Θεό πιστεύει ο Καπετάνιος, αρκεί να οδηγεί με ασφάλεια το καράβι.

Οι άνθρωποι έχουν προτιμήσεις και οι πολιτισμένοι άνθρωποι έχουν μάθει να πορεύονται με αυτές. Σε άλλον, π.χ. αρέσει ο Μπραμς & σε άλλον ο Τσιτσάνης. Άλλος είναι σοσιαλιστής, κομμουνιστής ή φιλελεύθερος & άλλος χριστιανός ή μουσουλμάνος. Άλλος είναι Πανιώνιος & άλλος Δόξα Δράμας» έγραψε η Γιάννα Αγγελοπούλου

«Χριστός ανέστη! Πάντως, ο Κοραής, εχθρός του Καποδίστρια, κάτοικος Γαλλίας, υπέρμαχος της καθαρεύουσας, έγραφε επίσης: «Μόνον του Ευαγγελίου η διδαχή εμπορεί να σώση την αυτονομία του Γένους». Το δε Σύνταγμά μας ξεκινά: «Εις το όνομα της αγίας, ομοουσίου, και αδιαιρέτου Τριάδος» έγραψε με τη σειρά του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Ο διάλογος που ακολούθησε..

«Είναι άδικο, κυρίως για εσάς, "όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι, να κοιτάτε το δάχτυλο". Το αντικείμενο της κουβέντας, δεν είναι η θέση της θρησκείας στο Σύνταγμα της χώρας, ούτε η σχέση του Κοραή με την ορθοδοξία.

Αντιθέτως, είναι η δυνατότητα που έχουν οι πολιτισμένοι άνθρωποι να επικοινωνούν, ασχέτως πεποιθήσεων, πίστεως, ερωτικής επιλογής ή οπαδικής προτίμησης. Ελπίζω ότι η δυνατότητα αυτή δεν σας είναι ξένη» είπε η Γιάννα Αγγελοπούλου, με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να απαντά:

«Λυπάμαι που βλέπετε ένα δάχτυλο που δεν υπάρχει. Μαζί με τις ευχές μου, σημείωσα ότι στο πλατύ και πολυσύνθετο μωσαϊκό της εθνεγερσίας, όσο και της σύγχρονης Ελλάδας, ακόμα κι οι ίδιες οι μεγάλες προσωπικότητες δεν είναι μονοδιάστατες. Ακριβώς επειδή το θέμα δεν ήταν η ορθοδοξία.

Σχετικά με το θέμα: Καθώς αναφερθήκατε ρητά και στο Σύνταγμα και στον Θεό, προφανώς παρεξήγησα -όπως κι άλλοι, φαίνεται. Κι επειδή το θέμα δεν πρέπει να είναι αυτό, συνεισέφερα επίσης την άλλη πλευρά του Κοραή, για την οποία δεν έγινε λόγος. Αν δεν χωρά στον διάλογο, αποσύρεται.»

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight