ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεν το βάζουν κάτω οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου στο Ρίο- Υψηλό ηθικό παρά την εξάντληση

Χριστακόπουλος Θάνος
Κοινοποίηση
Tweet

Δύσκολες ώρες περνούν γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό...

Μια άνιση και δύσκολη μάχη με τον κορωνοϊό δίνουν εδώ και περίπου μια εβδομάδα ιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Οι ρυθμοί είναι εξαντλητικοί αλλά και η ένταση της δουλειάς τους, εξαιτίας των αρκετών περιστατικών του ιού που νοσηλεύονται στο ΠΓΝΠ, είναι μεγάλη. Η κόπωση σωματική και ψυχική είναι φυσικό επακόλουθο καθώς από την πρώτη κιόλας μέρα, εκτός όλων των άλλων, έχουν κοπεί και όλες οι άδειες.

Αυτή την στιγμή στο ΠΓΝΠ, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς του κορωνοϊού για όλη τη Δυτική Ελλάδα κι όχι μόνο, νοσηλεύονται τουλάχιστον 20 άτομα που είτε έχουν διαγνωστεί θετικά στον ιό, είτε χαρακτηρίζονται ακόμα «ύποπτα». Τα αποδεδειγμένα κρούσματα νοσηλεύονται στα δωμάτια της Οφθαλμολογικής Κλινικής, ενώ τα ύποπτα στην ΩΡΛ.

Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να βρίσκεται ο 66χρονος από την Ηλεία, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr «δύσκολη» χαρακτηρίζεται και η περίπτωση μιας ηλικιωμένης γυναίκα. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το έργο του προσωπικού, υπό αυτές τις ακραίες συνθήκες, είναι εξαιρετικά δύσκολες, όμως το κλίμα στις τάξεις τους παραμένει καλό.

Άνθρωποι που συνομίλησαν με το thebest.gr αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους πάσχοντες συνανθρώπους μας με μεγάλο αίσθημα ευθύνης κι επαγγελματικότητα. Φυσικά δεν λείπουν οι καθημερινές τριβές όμως, παρά το αυξανόμενο κύμα περιστατικών και τους ειδικούς χειρισμούς που απαιτούνται, το ηθικό παραμένει υψηλό.

Το προσωπικό του ΠΓΝΠ ενισχύθηκε αυτή την εβδομάδα με 40 επικουρικούς νοσηλευτές, ενώ νοσηλευτικό προσωπικό έχει έρθει και από άλλα νοσοκομεία της περιοχής όπως εκείνο του Αιγίου, από τα ΙΚΑ της πόλης κ.α.. Εκείνο που επισημαίνεται είναι ότι όσοι έρχονται από μακριά και καθημερινά δαπανούν χρήματα για τις μετακινήσεις τους θα πρέπει να ενισχυθούν αναλόγως (οικονομικά).

Όλο το προσωπικό χαίρει την υποστήριξης των προϊσταμένων τους οι οποίοι αναγνωρίζουν την αυταπάρνηση με την οποία προσφέρουν αυτή την περίοδο τις υπηρεσίες.

 

Τέλος η αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλουν, μέρα-νύχτα, αναγνωρίζεται και από τους ασθενείς και τους συγγενείς τους αλλά και από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας που βρίσκονται στο πλευρό τους και τους στηρίζουν ηθικά. Και τούτο διότι όλοι καταλαβαίνουν ότι και οι εργαζόμενοι είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι όπως όλοι μας που ξαφνικά μετατράπηκαν στην «ασπίδα» όλων μας ενάντια στον κορωνοϊό.

Πίεση βέβαια δέχονται και οι εργαζόμενοι του «Αγίου Ανδρέα» καθώς έχει επιφορτιστεί με επιπλέον εφημερίες και κόσμο που προσέρχεται να εξεταστεί.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις