ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Το διασκέδασαν οι μικροί στην Καρναβαλούπολη - Σήμερα στα Δεμένικα - ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Ξεκίνησε το Καρναβάλι των Μικρών

Με τους καλύτερους οιωνούς άνοιξε το Σάββατο το πρωί το Καρναβάλι των Μικρών δίνοντας το πρώτο ραντεβού του με τα παιδιά στην πρώτη περιφερειακή Καρναβαλούπολη, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Περιβόλας (μπροστά στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στην οδό Αριστοτέλους) με τη συνεργασία του τοπικού διαμερίσματος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιβόλας. Σήμερα η δεύτερη περιφερειακή Καρναβαλούπολη, πραγματοποιείται στα Δεμένικα.

Η ηλιόλουστη μέρα στάθηκε η ιδανική συνθήκη ώστε οι  δράσεις που είχε προγραμματίσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας να συντονιστούν με το ρυθμό, τη χαρά και την ανεμελιά των μικρών και των συνοδών τους απλώνοντας στην πλατεία της Περιβόλας πλατιά χαμόγελα . Η πρώτη αποκεντρωμένη δράση του Πατρινού Καρναβαλιού μετέφερε το έντονο καρναβαλικό χρώμα σε μια περιοχή που δεν έχει την ευκαιρία να βρίσκεται στην καρδιά του καρναβαλικού πυρετού "και υλοποίησε την απαρέγκλιτη αρχή της δημοτικής αρχής ότι το Πατρινό Καρναβάλι αγκαλιάζει με θέρμη όχι μόνο το κέντρο αλλά και τις συνοικίες της πόλης", όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.Πλήθος μικρών και μεγάλων λοιπόν το Σάββατο από τις 10.30πμ έως τις 2μμ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Οι μικροί συμμετείχανσε μια διαδικασία που συνδύαζε  τη χαρά για τη ζωή, το παιχνίδι, την εκπαιδευτική μέθοδο και  το σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος αφού τα μηνύματα που εκπέμφθηκαν από τις δράσεις είχαν ως κεντρικό άξονα την ανακύκλωση και την αντιπολεμική στάση που πρέπει συστηματικά να καλλιεργούμε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι.

 

Η Ανδρομάχη Γιαννακοπούλου (τελειόφοιτος του Τμήματος των Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και επί τέσσερα χρόνια Μασκότ / Τζίτζικας στο Καρναβάλι των Μικρών) και ο Παύλος Κωνσταντίνος Γκολομάζος (πτυχιούχος του Τμήματος των Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών) ξεδίπλωσαν το θεατρικό δρώμενο «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμυγκας», που είχε αφετηρία το ομώνυμο παραμύθι, προσαρμόζοντάς το για τις ανάγκες της συμμετοχής και διαδραστικής εμπλοκής των μικρών. Οι αναλλοίωτες αξίες της ζωής, της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της χαράς, τα μηνύματα για την ειρήνη και τον πόλεμο και τον κύκλο της ζωής ξεπήδησαν με τον πιο φυσικό τρόπο μέσα από τη σύνδεση του παραμυθιού με το θέμα του φετινού Καρναβαλιού των Μικρών «Κύκλο κάνουν τα παιδιά / με χρώματα διαφορετικά / σφιχταγκαλιασμένα και δημιουργικά».

Η ομάδα των X-Saltibagos με τα μέλη της να έχουν εκτός από καλλιτεχνικό ρόλο αλλά και εμψυχωτικό για τη συμμετοχή των παιδιών, παρουσίασε το ευφάνταστο και γεμάτο μηνύματα για την ανακύκλωση και την υπεροχή-επικράτηση του καλού έναντι του κακού που θα φέρει την ισορροπία στη φύση και τη σωτηρία του περιβάλλοντος διαδραστικό παιχνίδι-δρώμενο «Ο Ανακύκλωπας και ο Μαύρος Άρχοντας του Πλαστικού». Για την δράση χρησιμοποιήθηκαν ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτόκουτα, τενεκεδάκια, σακούλες σκουπιδιών κλπ), κόλλες ατλακόλ, ξύλινα καδρονάκια και καρφιά) φέρνοντας με τον πιο κοντινό και πρακτικό τρόπο στους μικρούς αλλά και στους συνοδούς τους την ιδέα της ανακύκλωσης.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της καρναβαλούπολης υλοποιήθηκε με επιτυχία η ιδέα της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 μέσω της δράσης «Θα σε φοβίσω πόλεμε!» με τα παιδιά να εκφράζουν τα συναισθήματά τους ζωγραφίζοντας.

Στην πρώτη περιφερειακή Καρναβαλούπολη τον θερμό χαιρετισμό τους στα παιδιά απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών, Έργων Πρασίνου, Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Νίκος Ασπράγκαθος, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιβόλας Νίκη Χαϊδοπούλου – Πέττα.

Τέλος στην πρώτη περιφερειακή Καρναβαλούπολη παρούσα ήταν η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Κυριακοπούλου που στην πρώτη της εμφάνιση σε δράσεις του Πατρινού Καρναβαλιού εμπλέχτηκε με τους μικρούς καρναβαλιστές. Παρουσιαστής της καρναβαλούπολης ήταν ο Δημήτρης Μουλίνος.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture