ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Στην Πρωτοχρονιάτικη πίτα των Φίλων του Μουσείου Πατρών βραβεύεται η Λίνα Μενδώνη

Κοινοποίηση
Tweet

Την Κυριακή 26/1/2020 στις 11.30 το πρωί η εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Μουσείου στη νέα εθνική οδό Πατρών Αθηνών

Το Σωματείο «Οι Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών» όπου πρόεδρος είναι ο Νίκος Δούρος, θα πραγματοποιήσει αυτή την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στις 11.30 το πρωί στο αμφιθέατρο του Μουσείου, την ετήσια εκδήλωση του όπου και θα γίνει η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για το νέο έτος 2020.

Όπως αναφέρει ο κ. Δούρος, στη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτεί από το σωματείο των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Αξίζει να θυμίσουμε πως η κυρία Μενδώνη είχε επισκεφθεί τελευταία φορά το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, με την ευκαιρία των εγκαινίων της αρχαιολογικής έκθεσης «Η Πάτρα της Μεσογείου», το βράδυ της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2019, και τότε συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας εγκαινιάστηκε το 2009, έχει μπει πλέον στον 11ο χρόνο λειτουργίας του, και το κτίριο του αποτελεί πραγματικά ένα αρχιτεκτονικό στολίδι.

Το μουσείο διαθέτει 3 αίθουσες για τις μόνιμες εκθέσεις του, κάθε μια από τις οποίες αποτελεί και ξεχωριστή θεματική ενότητα. Αυτές είναι η αίθουσα του Ιδιωτικού βίου, η αίθουσα της Νεκρόπολης και η αίθουσα του Δημόσιου βίου. Μέσα από τα χιλιάδες εκθέματα που βρίσκονται σε αυτές τις αίθουσες ο επισκέπτης αποκτά μια εικόνα από την αρχαία Πάτρα, την καθημερινότητα αλλά και τις ταφικές συνήθειες του αρχαίου κόσμου.

Επίσης το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας διαθέτει άλλη μια αίθουσα που φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις, πωλητήριο καθώς και αμφιθέατρο 140 θέσεων όπου και θα φιλοξενηθεί η εκδήλωση του Σωματείου των Φίλων του Μουσείου, το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως οργανώθηκε και συστάθηκε σχεδόν αμέσως μόλις άνοιξε το Μουσείο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας: Διεύθυνση, Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών 38-40, Πάτρα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture