SPOTLIGHT

/

Από την Αμαλιάδα ο σκηνοθέτης της επιτυχημένης σειράς "Το Καφέ της Χαράς" που επέστρεψε στον ΑΝΤ1

Κοινοποίηση
Tweet

Ο λόγος για τον Παναγιώτη (Τάκη) Μιχαλακόπουλο

Το «Καφέ της Χαράς», η θρυλική σειρά του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά  που είχε παιχθεί με τεράστια επιτυχία την περίοδο 2003-2006, ως γνωστόν έκανε δυναμικό comeback στο κανάλι του ΑΝΤ1 και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στις 21.45, θα προβληθεί το 4ο επεισόδιο. Η σειρά κατάφερε να «σπάει» & πάλι τα κοντέρ της τηλεθέασης με το κοινό να παρακολουθεί με το ίδιο ενδιαφέρον τις περιπέτειες στο Κολοκοτρωνίτσι, ένα φανταστικό χωριό του νομού Αρκαδίας όπου δήμαρχος του χωριού είναι ο Περίανδρος Πώποτας, τον οποίο υποδύεται ο Χάρης Ρώμας.

Στη σειρά, παίζουν πολλοί ηθοποιοί από την Δυτική Ελλάδα όπως ο Πατρινός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στο ρόλο του Φατσέα, η Καλαβρυτινή Μαρία Κανελλοπούλου στο ρόλο της Τασίας και η Φωτεινή Ντεμίρη από τα Καμίνια της Πάτρας στο ρόλο της Κανέλλας.

Εκτός από τους παραπάνω, όπως διαβάσαμε στο patrisnews.com, και ο σκηνοθέτης του νέου κύκλου της σειράς «Το Καφέ της Χαράς», ο Τάκης Μιχαήλ είναι από την Δυτική Ελλάδα και μάλιστα από την Αμαλιάδα του γειτονικού νομού Ηλείας. Την 1η σαιζόν στο «Καφέ της Χαράς» σκηνοθέτης ήταν ο Κώστας Λυχναράς ενώ ο Τάκης Μιχαήλ είχε την ευθύνη της σκηνοθεσίας και στην 2η και 3η σαιζόν. Ο Παναγιώτης Μιχαλακόπουλος (Τάκης Μιχαήλ το καλλιτεχνικό του όνομα) έχει γεννηθεί στην  Αμαλιάδα τον Ιούλιο του 1960. Φοίτησε στο 2ο Δημοτικό Αμαλιάδας και στη συνέχεια στο Γυμνάσιο ενώ από τα πρώτα γυμνασιακά χρόνια, τον μάγεψε ο κινηματογράφος και το θέατρο. Ερχόμενος στην Αθήνα, φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη (1ο έτος) και τελείωσε την Δραματική  Σχολή  του  Ωδείου  Αθηνών. Είχε λάβει  μέρος  ως  ηθοποιός  στην  παράσταση  “Εvita” με  τον  θίασο  της  αξέχαστης Αλίκης  Βουγιουκλάκη, καθώς  και  στην  τηλεοπτική  σειρά  του Βασίλη  Γεωργιάδη “Ουράνιο Τόξο” (1982) απ’  όπου  και  μεταπήδησε  στην  ειδικότητα  του B’ βοηθού σκηνοθέτη.

Μετά  την  στρατιωτική του  θητεία, επανήλθε ως  Α΄ βοηθός  σκηνοθέτη  δίπλα  στον  Βασίλη  Γεωργιάδη ενώ  παράλληλα  φοίτησε  στην  Σχολή  Κινηματογράφου-Τηλεόρασης  της  Ευγενίας  Χατζίκου. Ο Τάκης Μιχαλακόπουλος είναι ένας χαμηλού προφίλ και μεγάλων δυνατοτήτων δημιουργός και έχει πλούσια σκηνοθετική πορεία σε πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς με γνωστές τηλεοπτικές σειρές.

Ο σκηνοθέτης Τάκης Μιχαλακόπουλος όπως γράφει το patrisnews.com, δεν αιφνιδιάστηκε από τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης της σειράς. Απλά ακολούθησε μια απλή συνταγή. «Περίμενα ότι θα έχει υψηλά νούμερα τηλεθέασης η σειρά, γιατί προσπάθησα να δώσω ξανά εκείνο το “Καφέ της Χαράς” που είχε αγαπήσει ο κόσμος» ανέφερε ο ίδιος στην εφημερίδα και σάιτ «Πατρίς».

 Μερικά μόνο από τα τηλεοπτικά έργα (σειρές και εκπομπές) όπου έχει θητεύσει ως βοηθός σκηνοθέτης είναι τα εξής: “Μαζί το Μεσημέρι” (1986):Σκηνοθεσία ρεπορταζιακών θεμάτων για την καθημερινή εκπομπή (ΕΤ-1). “Τα Στραβά Κι Ανάποδα” (1993): Βοηθός Σκηνοθέτης (ΑΝΤ-1) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης.”Το Τρίτο Στεφάνι” (1995) -Βοηθός Σκηνοθέτης, (ΑΝΤ-1), σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης.”Και Οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή” (1997-1999): Βοηθός Σκηνοθέτης (ΑΝΤ-1) σκηνοθεσία Αντώνης Τέμπος.

Το 2004-05 ανέλαβε τη σκηνοθεσία για τον ANT-1 στο «Καφέ της Χαράς».

Σκηνοθέτησε και το “Φύγε Εσύ, Έλα Εσύ” το 2006 την τηλεόραση του ALPHA και το 2007 το “Εντιμότατοι Κερατάδες” επίσης για τον ALPHA. Το 2011 συνεργάστηκε ως σκηνοθέτης στην εκπομπή “Προσωπικά” με την Έλενα Κατρίτση.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight