ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χιλιάδες πολίτες απαιτούν να ξεκινήσει άμεσα η Πατρών - Πύργου

Κοινοποίηση
Tweet

Πάνω από δέκα χιλιάδες έχουν υπογράψει στο ηλεκτρονικό ψήφισμα

Ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών για την άμεση κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ήδη πάνω από δέκα χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει το ψήφισμα και η συγκέντρωση των υπογραφών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής: 

Να ξεκινήσει τώρα η κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου "Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα" και να ολοκληρωθεί άμεσα(εντός διετίας)
130 νεκροί την τελευταία 10ετία στον δρόμο «Πάτρα-Πύργος» και άλλοι 70 νεκροί στους δρόμους «Πύργος-Κυπαρισσία» και « Πύργος-Ολυμπία» !
Σύνολο 200 νεκροί !
Οι τραυματίες πάνω από 4.000
Μετά από τόσες αναβολές και καθυστερήσεις η Ηλεία, η Αχαΐα, η Μεσσηνία, η Ζάκυνθος και Κεφαλλονιά ΑΠΑΙΤΟΥΝ εδώ και τώρα να ξεκινήσει η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου
«Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα και Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας) !
Είναι ... της Ζωής(μας) ή του Θανάτου (μας) !, αναφέρει το ηλεκτρονικό ψήφισμα.

Δειτε το εδώ 

Το πρωί της Τρίτης ο αποκλεισμός της Πατρών - Πύργου

Στον αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου την Τρίτη 21 Γενάρη στις 11 το πρωί, στον κόμβο της Βιομηχανικής Ζώνης (ΒΙ.ΠΕ.), προχωρά ο Δήμος Πατρέων. Ήδη συμμετοχή στην κινητοποίηση έχουν δηλώσει οι δημοτικές παρατάξεις Πατούχα, αλλά και Νικολόπουλου.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων αναφέρει τα εξής: 

"Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα» για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.

Τέρμα στα λόγια και στις υποσχέσεις.

Είναι η ώρα του αγώνα.

Όλοι στον αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου την Τρίτη 21 Γενάρη στις 11 το πρωί, στον κόμβο της Βιομηχανικής Ζώνης (ΒΙ.ΠΕ.).

Τώρα έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου χωρίς διόδια.

Νότια Χάραξη για την προστασία των οικισμών και του περιβάλλοντός τους.

Ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργο – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές.

Όμως ο ανταγωνισμός των μεγαλοεργολάβων για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και την λειτουργία του, και η λογική «κόστους – οφέλους» καθυστερούν για δεκαετίες το έργο με τραγικές συνέπειες.  

Ο Σχεδιασμός της Πατρών – Πύργου καταστρέφει οικισμούς και χωριά και υποβαθμίζει την ζωή των κατοίκων και το περιβάλλον.

Γι’ αυτό διεκδικούμε την Νότια Χάραξη της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου από την περιοχή του Μιντιλογλίου και πέραν της Κάτω Αχαΐας  για να μην καταστραφεί η υπάρχουσα οικιστική δομή, να μην τριχοτομηθούν οι περιοχές από τις οποίες περνά να μην έχουμε περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση.

Ο νέος σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου είναι αναγκαίος γιατί καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η κατασκευή και η ολοκλήρωσή του και να αποδοθεί στη χρήση του χωρίς διόδια."

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις