ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτά είναι τα άρματα του πατρινού Καρναβαλιού 2020 - Το thebest στο εργαστήρι του Πετρωτού

Πομώνης Γιάννης
giannispomonis@gmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Τα περισσότερα είναι σχεδόν έτοιμα και απομένει η μπογιά

Τα περισσότερα άρματα του πατρινού Καρναβαλιού είναι έτοιμα και απομένουν - κυριολεκτικά - οι τελευταίες πινελιές για να πάρουν την τελική τους μορφή. Ο υπεύθυνος του Καρναβαλικού εργαστηρίου Νίκος Λιβάνης μας άνοιξε τις πύλες του χώρου στο Πετρωτό όπου γίνονται τα θαύματα του Πατρινού Καρναβαλιού. Το άρμα του Βασιλιά, της Βασίλισσας, το άνθινο άρμα και τουλάχιστον άλλα 5 άρματα συμπεριλαμβανομένου και του παδικού είναι στην τελική ευθεία για να παραδοθούν.

Το άρμα της Βασίλισσας φέτος έχει κάτι από την ταινία Avatar ενώ τα μαλλιά της της δίνουν μορφή από τη Μυθολογία. Εκείνη της Μέδουσας.

Ο χρόνος θα μετριέται μεσω μιας κλεψύδρας η οποία θα περιστρέφεται με μηχανισμό και θα απεικονίζει τον πολύτιμο χρόνο μας.

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος και φέτος τεράστιος

Και το πάντα εντυπωσιακό, παραδοσιακό άνθινο άρμα, φέτος θα έχει στοιχεία και επιρροές από την Κίνα κι ένα ιδιαίτερο ψάρι τα λέπια του οποίου θα είναι... επίσης άνθινα!

Ο υπεύθυνος του καρναβαλικού εργαστηρίου, τόνισε για μια ακόμη φορά το ολιγο-δύναμο του προσωπικού που έχει απομείνει και τρέχει να προλάβει την παράδοση των αρμάτων. Ο κ. Λιβάνης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού, Καθαριότητας στην Ξερόλακκα, Πρασίνου κ.α. για την πολύτιμη συνδρομή τους, όπου κι αν τους ζητήθηκε, ώστε απρόσκοπτα οι καλλιτέχνες να έχουν τα εργαλεία και τα υλικά για την κατασκευή των καρναβαλικών στοιχείων.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις